H Honda θα παρουσιάσει όχημα με τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνολογια (και) στην αυτοκινηση προχωρα πολυ γρηγορα. Τοσο γρηγορα που δεν προλαβαινεις ουτε καν να ταξινομησεις τα συναρπαστικα νεα. Σε ενα απο αυτα τα νεα, η Honda ετοιμαζει εκπληξεις στην Εκθεση Καταναλωτικων Ηλεκτρονικων Προϊοντων 2017 [Consumer Electronics Show (CES)] που ανοιγει τις πυλες της στις 5 Ιανουαριου 2017 στο Las Vegas. Τι περιλαμβανουν αυτες οι εκπληξεις;

Μετραμε λοιπον: Αναμεσα στα αλλα πρωτοτυπα εκθεματα για αστικη μετακινηση, τεχνητη νοημοσυνη (AI) και ρομποτικη, ξεχωριζει το NeuV, ενα πρωτοτυπο αυτοματοποιημενο EV για καθημερινες μετακινησεις που διαθετει τεχνητη νοημοσυνη  (AI) με την ονομασια “emotion engine”* και προσφερει νεες δυνατοτητες αλληλεπιδρασης με τους επιβατες. 

Στα εγκαινια της εκθεσης, ο Προεδρος & CEO της Honda R&D Co., Ltd, Yoshiyuki Matsumoto, θα αποκαλυψει μια πρωτοτυπη μοτοσυκλετα εξοπλισμενη με εφαρμογη της τεχνολογιας ρομποτικης της εταιρειας.


Στη διαρκεια της εκθεσης, η Honda θα ανακοινωσει πρωτοβουλιες και συνεργασιες με εταιρειες startup και παγκοσμιες φιρμες. Σκοπος της Honda, που επιδιωκει συνεχως ανοιχτες καινοτομιες και συνεργασιες, ειναι αυτες να δημιουργησουν μια πιο παραγωγικη και απολαυστικη εμπειρια μετακινησης.

Αξιοποιωντας τη δυναμη της τεχνητης νοημοσυνης, της ρομποτικης και των μεγαλων δεδομενων που μεταμορφωνουν την εμπειρια της μετακινησης, η Honda ανακοινωσε οτι το “Cooperative Mobility Ecosystem” (Συνεργατικο Οικοσυστημα Μετακινησης) θα ειναι το θεμα της συμμετοχης της στην Εκθεση Καταναλωτικων Ηλεκτρονικων Προϊοντων 2017 [Consumer Electronics Show (CES)] στο Las Vegas.


Η Honda θα προσφερει διαδραστικες και βιωματικες εμπειριες σχεδιασμενες για να αναδειξουν ενα μελλοντικο τεχνολογικο μονοπατι που επαναπροσδιοριζει την εμπειρια της μετακινησης. Απο τη μειωση της κυκλοφοριακης συμφορησης μεχρι τη δημιουργια νεων τροπων συνδεσιμοτητας των αυτοκινητων, οι επισκεπτες θα εχουν την ευκαιρια να εξερευνησουν και να δοκιμασουν τεχνολογιες που αναβαθμιζουν την ποιοτητα ζωης. 

Η Honda δημιουργει τεχνολογιες και προϊοντα που προαγουν τις καθαρες, ασφαλεις, απολαυστικες και συνδεδεμενες εταιρικες αξιες. Οι προσπαθειες της επικεντρωνονται στην εξελιξη των αυτονομων οχηματων, της συνδεσιμοτητας και των μετακινησεων με εξαιρετικα χαμηλες εκπομπες ανθρακα.  Στη Β. Αμερικη, η εταιρεια εχει πανω απο 300.000 οχηματα στο δρομο εφοδιασμενα με Honda Sensing™ η τεχνολογιες υποστηριξης οδηγου και ασφαλειας AcuraWatch και πανω απο 400.000 οχηματα με συμβατοτητα Apple CarPlay™ και Android Auto™.  Η Honda δοκιμαζει επισης προηγμενες τεχνολογιες αυτοματοποιημενων οχηματων σε Ιαπωνια και Β. Αμερικη και στοχευει στη χρηση ακρως αυτοματοποιημενων οχηματων στους αυτοκινητοδρομους των ΗΠΑ το 2020.  Η Honda προσπαθει επισης να εκπληρωσει το οραμα της στον τομεα της περιβαλλοντικης συμβατοτητας και της ασφαλειας: «να πετυχει τη χαρα και την ελευθερια της μετακινησης σε μια βιωσιμη κοινωνια οπου οι ανθρωποι θα μπορουν να απολαμβανουν τη ζωη.»  Μεχρι το 2030 περιπου, η Honda στοχευει τα δυο τριτα των μοντελων της που θα πωλουνται σε ολο τον κοσμο να ειναι υβριδικα, plug-in υβριδικα και ηλεκτρικα οχηματα, μεταξυ των οποιων οχηματα κυψελων καυσιμου και μπαταριας.
*Το “emotion engine” ειναι μια σειρα τεχνολογιων ΑΙ που δημιουργησε η cocoro SB Corp., και επιτρεπουν στα μηχανηματα να παραγουν τεχνητα τα δικα τους συναισθηματα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!