H Hyundai έβγαλε όχημα με ρομποτικά πόδια!

Στην εκθεση τεχνολογιας και καινοτομιας CES 2019, στις ΗΠΑ, εχουμε δει ολα τα… τρελα που μας περιμενουν στο μελλον, οπως για παραδειγμα το τροχαιο με το αυτονομο Tesla που παρεσυρε ενα πεζο… ρομποτ. Και αν αυτο ηταν η μοναδικη μαλλον περιεργα κακη νοτα της εκθεσης, δεν θα μπορουσαμε παρα να εχουμε τα ματια μας κολλημενα στις καλες


Μια απο αυτες, ηταν η παρουσιαση απο τη Hyundai ενος εντελως νεου concept ρομποτικου οχηματος που συνδυαζει τη δυναμη της ρομποτικης και της τεχνολογιας EV, ωστε να μεταφερει τους ανθρωπους εκει οπου δεν μπορουσε κανενα οχημα εως σημερα. Με τεσσερα ρομποτικα ποδια, το νεο οχημα μπορει να σκαρφαλωσει ακομα και καθετα σε τοιχο, ως ερπετο, κανοντας τα off road οχηματα να μοιαζουν… αδυναμα.

Ενταξει, δεν ειναι ο,τι ομορφοτερο εχει βγει, ομως κι εσυ το ποθησες να σκαρφαλωνει σε βραχια, η χιονισμενα τοπια, ε;

Το \”Elevate\” της Hyundai θα επαναπροσδιορισει την αντιληψη μας για την κινητικοτητα των οχηματων, αφου μπορει και κινειται τοσο με τους τροχους του, ως κανονικο αυτοκινητο, οσο και ως τετραποδο ρομποτ.

Οι δυνατοτητες που θα μπορουσε να δωσει στα σωστικα συνεργεια αυτο το οχημα, ειναι αστειρευτες

To οχημα ειναι ικανο να κινηθει σε περιοχες που εχουν πληγει απο πυρκαγιες, σεισμους, τυφωνες, πλημμυρες κ.α., καθως και σε εδαφη που αλλα οχηματα δεν θα μπορουσαν να τα καταφερουν.


Το \”Elevate\” αποτελει μια αρθρωτη ηλεκτροκινητη πλατφορμα ικανη να αλλαζει μορφη, ετσι ωστε να προσαρμοζεται σε διαφορετικες καταστασεις. Ειναι ικανο να μιμειται το βαδισμα τοσο των θηλαστικων, οσο και των ερπετων, κατι που του δινει τη δυνατοτητα να κινειται προς καθε κατευθυνση


Οταν δεν χρειαζεται τα ποδια, αυτα διπλωνουν πανω στο «σωμα» του και κοβει την παροχη ενεργειας, μεγιστοποιωντας την αποδοτικοτητα της μπαταριας και λειτουργωντας ως κανονικο οχημα. 


Μεσα στο “Elevate”, οι επιβατες θα βιωσουν ενα οχημα απολυτως σχεδιασμενο για να αντιμετωπισει ανετα τις δυσκολιες και του πιο σκληρου εδαφους.

Στο βιντεο, μπορεις να δεις το Elevate να… περπαταει. Ειναι λιγο σκιαχτικο, αλλα και εντυπωσιακο:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SZvQtlh6ueM&w=320&h=266]


Οι τεχνικες βελτιωσεις περιλαμβανουν:

Ρομποτικα ποδια με πεντε βαθμους ελευθεριας και μετατροπη σε τροχους
• Ικανοτητα βαδισματος σε ρυθμους θηλαστικων και ερπετων
• Δυνατοτητα αναρριχησης σε καθετο τοιχο με τα πεντε ποδια
Βηματισμο πανω απο κενο εκτασεως πεντε ποδιων
• Non-back κινητηρες που επιτρεπουν την ακινητοποιηση των ποδιων σε οποιαδηποτε θεση 
Αρθρωτη πλατφορμα ηλεκτρικων οχηματων

«Συνδυαζοντας τη δυναμη της ρομποτικης με την τελευταια τεχνολογια ηλεκτροκινητων οχηματων της Hyundai, το Elevate εχει τη δυνατοτητα να μεταφερει ανθρωπους εκει που δεν εχει παει ποτε ξανα αυτοκινητο και να επαναπροσδιοριζει την αντιληψη μας ως προς την ελευθερια κινησης των οχηματων» εξηγει ο Design Manager της εταιριας Sundberg-Ferar, που ανεπτυξε το \”Elevate\” σε συνεργασια με τη Hyundai CRADLE, David Bayron.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!