Peugeot Instinct : Πλήρως αυτόνομο, πλήρως χαλαρωτικό!


Το αυτοκινητο του αυριο ειναι αυτονομο, διασυνδεδεμενο και ελευθερο!
Στην καθιερωμενη εκθεση κινητης τηλεφωνιας & εφαρμογων «Mobile World Congress» που διεξαγεται αυτες τις μερες στην Βαρκελωνη, η PEUGEOT παρουσιαζει ενα concept που ερχεται απο το μελλον!

Το Peugeot Instinct Concept δημιουργηθηκε και σχεδιαστηκε πανω σε συγκεκριμενες βασικες τεχνολογιες και αρχες: την ελευθερια στην οδηγηση, την ελευθερια στην κινηση, την ελευθερια στην διασυνδεση! Το Instinct πρεσβευει ενα αυτοκινητο που θα μπορει να εκπληρωνει τις πιο απελευθερωμενες επιθυμιες και μεγαλυτερες τεχνολογικες απαιτησεις ενος οδηγου στα επομενα χρονια.
H αυτονομη τεχνολογια ειναι η επομενη μεγαλη επανασταση στην αυτοκινητοβιομηχανια. Το Instinct Concept αντιπροσωπευει το οραμα της PEUGEOT για αυτη την τεχνολογια και για πρωτη φορα ενα αυτοκινητο συνδυαζεται με την εξυπνη πλατφορμα I.o.T (Internet of Things), οπου το συννεφο (cloud) του οδηγου ειναι μονιμα διασυνδεμενο με τον απομακρυσμενο διακομιστη Samsung Artiktm. Προκειται για ενα συνολο αιχμης που αναγει σε αλλο επιπεδο την διασυνδεση στο αυτοκινητο προσφεροντας νεες δυνατοτητες χαρη στην αμεσοτερη ανταλλαγη δεδομενων απο το σπιτι, το γραφειο… μεσω smartphone, smartwatch… απο οποιοδηποτε μερος, απο οποιαδηποτε διασυνδεδεμενη συσκευη!


Το PEUGEOT Instinct Concept προσφερει τεσσερις τροπους κινησης: δυο ενεργητικα προγραμματα οδηγησης – τα Drive Boost για δυναμικη η Drive Relax για χαλαρη οδηγηση – και δυο προγραμματα αυτονομης κινησης – τα Autonomous Sharp η Autonomous Soft. 
Στο προγραμμα Drive ο οδηγος εχει στην διαθεση του ενα ολογραφικο πινακα για να πληροφορειται για την ταχυτητα, την ροη ενεργειας του ηλεκτροϋβριδικου PHEV συστηματος προωσης ισχυος 300 ιππων, το φορτιο της μπαταριας και αλλα δεδομενα. Στο προγραμμα Autonomous υπαρχουν προσθετες πληροφοριες για την διαδρομη, τον χρονο αφιξης στον τελικο προορισμο, την εισαγωγη ενδιαμεσων σημειων κ.α.


To PEUGEOT Responsive i-Cockpit αποτελει το ταμπλο του μελλοντος με σχεδιαση εμπνευσμενη απο τον τομεα της αεροναυπηγικης και με πληρη υποστηριξη για αυτοκινητα που κινουνται στον «αυτοματο». Για παραδειγμα, οταν ο οδηγος δεν εχει τον ελεγχο του αυτοκινητου και εχει αναλαβει το προγραμμα αυτονομης οδηγησης, τοτε το τιμονι μετακινειται πιο κοντα στο ταμπλο, τα καθισματα αλλαζουν σε μια πιο αναπαυτικη θεση, ενω ταυτοχρονα τα πενταλ τραβιουνται προς τα πισω για να απελευθερωσουν χωρο. Ο οδηγος ελεγχει καθε προγραμμα και λειτουργια απο το i-Device στην κεντρικη κονσολα, ενω σχεδον τα παντα απεικονιζονται σε μια πανοραμικη οθονη 9,7 ιντσων.
H εντυπωσιακη σχεδιαση του αμαξωματος τονιζεται απο τους LED προβολεις που ενσωματωνουν καμερες για την μεταφορα δεδομενων του περιβαλλοντα χωρου και την αποτελεσματικοτερη λειτουργια των συστηματων υποβοηθησης του οδηγου.


Στην εκθεση MBC προβληθηκε και το «PEUGEOT AMPLIFIED EXPERIENCE». Προκειται για μια πρωτοποριακη κινηση στην αυτοκινητοβιομηχανια που αφορα σε ενα δικτυο απο σημεια που προσφερουν στους επισκεπτες μια μοναδικη εμπειρια για ενα ταξιδι στον κοσμο της εικονικης πραγματικοτητας με την χρηση και επιδειξη σετ Samsung Gear VR. Ηδη το δικτυο αυτο απαρτιζεται απο 1.700 σημεια σε 11 χωρες της Ευρωπης και συντομα θα εξαπλωθει στην Ασια και την Βορεια Αμερικη.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5f9X8vZRPI8]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!