Η Fiat Chrysler Automobiles στην ελίτ της έξυπνης αυτοκίνησης

Το Intesa Sanpaolo Group, ενας οργανισμος που ειδικευεται σε καινοτομα προγραμματα σε διαφορους τομεις της βιομηχανιας, δημιουργησε το Smart Mobility Corporate Club (SMCC), προσκαλωντας σε αυτο σε πρωτη φαση τις Fiat Chrysler Automobiles, Cisco και Iren. Ρολος του SMCC ειναι η δημιουργια ενος οικοσυστηματος καινοτομιων που θα εστιαζει στην εξυπνη αυτοκινηση, συντονιζοντας τις ερευνητικες προσπαθειες και τις νεες υπηρεσιες που θα αναπτυσσει καθε εταιρεια στον τομεα της.

 

 

Η νεα πρωτοβουλια ερχεται σε συνεχεια της στρατηγικης συνεργασιας του Intesa Sanpaolo Innovation Center με το CRT FoundationTechstars, εναν Αμερικανικο οργανισμο που ειδικευεται στην ενισχυση καινοτομων ιδεων και ο οποιος επελεξε το Τορινο για να δημιουργησει εκει την Ευρωπαϊκη του βαση για την αναπτυξη της εξυπνης αυτοκινησης. Μεσω του SMCC, οι FCA, Cisco και Iren θα αποκτησουν προσβαση σε μια τεραστια βαση πληροφοριων και στοιχειων που θα αφορουν στην τεχνολογια, στις τηλεπικοινωνιες, στον τομεα της ενεργειας, αλλα και σε πρωτοπορες ιδεες απο startups απ’ ολο τον κοσμο.  

 

Η επιλογη των τριων πρωτων εταιρειων που αποτελουν ηγετες στον τομεας τους, εχει σαν στοχο να θεσει τις βασεις για την ταχυτερη και αποτελεσματικοτερη αναπτυξη της εξυπνης αυτοκινησης, σημαντικο κομματι της οποιας ειναι ο εξηλεκτρισμος του στολου των οχηματων. Η ανταλλαγη πληροφοριων θα ανοιξει νεους δρομους συνεργασιας με σημαντικα οφελη για τους χρηστες, την οικονομια και βεβαιως το φυσικο περιβαλλον. 

    

 

«Το Smart Mobility Corporate Club σκοπευει να ενισχυσει τη συνεργασια και το διαλογο μεταξυ κορυφαιων εταιρειων σε διαφορους τομεις της βιομηχανιας και παραλληλα να τις φερει σε επαφη με τις πιο υποσχομενες startups απ’ ολο τον κοσμο, ετσι ωστε να εργαστουν ολοι μαζι για το μελλον της αυτοκινησης. Το SMCC θα λειτουργησει ουσιαστικα ως ο καταλυτης, επιταχυνοντας και βελτιωνοντας την ανταλλαγη γνωσης και δεξιοτητων.»

 

Guido de Vecchi, Γενικος Διευθυντης του Intesa Sanpaolo Innovation Center

 

 

«Η συμμετοχη της Cisco στο SMCC αποτελει μια τεραστια ευκαιρια που εντασσεται στη φιλοσοφια μας για καινοτομια και συνεργασια. Οι ψηφιακες υπηρεσιες αποτελουν βασικο κομματι της καθημερινοτητας μας και θα καθορισουν το μελλον της αυτοκινησης, αλλα και συνολικα του τομεα των μεταφορων. Η ψηφιοποιηση κρισιμων υποδομων που εχουμε ηδη ξεκινησει στην Ιταλια εντασσονται σε αυτη την προσπαθεια και ειμαστε ευτυχεις που θα συνεργαστουμε με τις αλλες πολυ σημαντικες εταιρειες του SMCC

 

Enrico Mercadante, Επικεφαλης του τομεα Καινοτομιας της Cisco για τη Ν. Ευρωπη  

 

 

«Μεσω του SMCC θα μπορεσουμε να εκμεταλλευτουμε ακομα πιο αποτελεσματικα τα «εργαλεια» που εχουμε ηδη αναπτυξει στo IREN Group και να επιταχυνουμε την αναζητηση νεων καινοτομων λυσεων για την αυτοκινηση. Για αυτο το λογο εχουμε δημιουργησει και το προγραμμα IrenGo, το οποιο μας επιτρεπει να αποτελουμε βασικο υποστηρικτη για τις startups σε ολο τον κοσμο.»

 

Enrico Pochettino, Επικεφαλης Παγκοσμιοποιησης και Καινοτομιας της Iren S.p.A.

 

 

«Στην Fiat Chrysler Automobiles, η καινοτομια αποτελει βασικο στοιχειο της λειτουργιας μας και η συμμετοχη στο Smart Mobility Corporate Club θα μας βοηθησει να αναπτυξουμε με μεγαλυτερη ταχυτητα πρωτοποριακα προγραμματα σε συνεργασια με τα καλυτερα ταλεντα απο ολο τον κοσμο. Παραλληλα η συνεργασια με κορυφαιες εταιρειες απο αλλους τομεις της βιομηχανιας,  θα μας επιτρεψει να βελτιωσουμε τις διαδικασιες μας και να αναλαβουμε ακομα πιο φιλοδοξα προγραμματα που θα οδηγησουν στη βελτιωση της ποιοτητας ζωης των πελατων μας, αλλα και συνολικα του φυσικου περιβαλλοντος, ειδικα στα αστικα κεντρα.»

 

Roberto Di Stefano, Επικεφαλης του τμηματος eMobility της FCA για την περιοχη ΕΜΕΑ

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!