Η Ford Mustang πρώτη σε ταξινομήσεις στην κατηγορία sports coupe σε όλο τον κόσμο


Πουληθηκαν περιπου 110.000 Mustang fastback και 30.000 Mustang convertible το 2015, η Mustang ηταν bestseller στη Γερμανια το Μαρτιο 

Αυτοκινητο θρυλος στη Β. Αμερικη, η Mustang πωλειται τωρα σε 140 αγορες σε ολο τον κοσμο ενω περσι ηταν το μοναδικο sports coupe σε ολο τον κοσμο με πανω απο 100.000 πωλησεις

Την πρωτη χρονια που κυκλοφορησε σε ολο τον κοσμο η Ford Mustang εγινε παγκοσμιο bestseller στην κατηγορια sports coupe. Η ζητηση για το θρυλικο αυτοκινητο παραμενει αμειωτη. 


Συμφωνα με αναλυση των πιο προσφατων στοιχειων απο την IHS Automotive, η Ford πουλησε περιπου 110.000 Mustang Coupe σε ολο τον κοσμο το 2015 – ξεπερνωντας ολα τα sports coupe του ανταγωνισμου. 

Το ρεκορ αυτο επιτευχθηκε παρα την περιορισμενη διαθεσιμοτητα στο μεγαλυτερο μερος της χρονιας σε βασικες αγορες οπως η Βρετανια και η Κινα. Σε αυτο προστεθηκαν περιπου 30.000 Mustang convertible, με αποτελεσμα το συνολο των πωλησεων να φτασει τις 141.868 μοναδες. Η Mustang ηταν μακραν το δημοφιλεστερο διθυρο σπορ μοντελο σε ολο τον κοσμο.

«Οι Αμερικανοι καταναλωτες απολαμβανουν ενδιαφεροντα εισαγομενα σπορ αυτοκινητα εδω και δεκαετιες, γι’ αυτο ηρθε η στιγμη η Αμερικη να απαντησει με το παγκοσμιο λανσαρισμα της νεας Mustang» δηλωσε ο Erich Merkle, αναλυτης πωλησεων της Ford. «Οι παγκοσμιες αγορες εχουν ανταποκριθει τρομερα. Η Ford Mustang ηταν το μοναδικο sports coupe σε ολο τον κοσμο που ξεπερασε τις 100.000 πωλησεις περσι.»

Συμφωνα με τα παγκοσμια στοιχεια της περασμενης χρονιας, η Mustang εχει περιθωριο να αναπτυχθει στις αγορες του εξωτερικου φετος καθως πολλες αρχιζουν να παραλαμβανουν με αυξημενους ρυθμους. Μεχρι τωρα, σημειωνει ο Merkle, οι παγκοσμιοι πελατες ενδιαφερονται περισσοτερο για τις Mustang με κινητηρα V8.

«Ενω η μεγαλυτερη ζητηση για τη Mustang στις ΗΠΑ προερχεται απο παραθαλασσιες περιοχες – κυριως τη Ν. Καλιφορνια – και για τον κινητηρα 2.3L EcoBoost, οι αγοραστες αλλων χωρων προτιμουν τον V8,» δηλωσε. «Ο χαρακτηριστικος βρυχηθμος του V8 ειναι περιζητητος εκτος ΗΠΑ.» 


Η Mustang στην Ευρωπη
Μεχρι σημερα, πανω απο 16.600 Ευρωπαιοι πελατες εχουν παραγγειλει μια Ford Mustang, ενω αρχισε να πωλειται στην Ευρωπη για πρωτη φορα το περασμενο καλοκαιρι. Οι αποστολες απο το Εργοστασιο του Flat Rock των ΗΠΑ., ξεκινησαν το δευτερο εξαμηνο του 2015. Απο τις 13.000 που πουληθηκαν περσι, 4.700 ειναι τωρα στα χερια των πελατων.

Σε αρκετες σημαντικες αγορες οπως το Ηνωμενο Βασιλειο οι πωλησεις της Mustang ξεκινησαν το τεταρτο τριμηνο. Οι συνολικες πωλησεις στη Βρετανια εχουν ξεπερασει τις 3.500 μοναδες, ενω τα πρωτα 1.000 αυτοκινητα παραδοθηκαν σε πελατες το Μαρτιο. 

Στη Γερμανια, η Mustang ηταν bestseller στην κατηγορια sports coupe το Μαρτιο, συμφωνα με στοιχεια που δημοσιευσε η αρμοδια υπηρεσια στη Γερμανια (Federal Motor Transport Authority, KBA). Ο 5.0L V8 ηταν No. 1 κινητηρας στην προτιμηση των Γερμανων αγοραστων, οπως και η convertible εκδοση με πωλησεις ενα προς τρια.

Η Mustang ηταν Νο1 σε πωλησεις sports coupe τον περασμενο μηνα στη Γαλλια, συμφωνα με στοιχεια της Association Auxilliaire de l’Automobile.

Η Mustang προσφερεται στην Ευρωπη με τον κινητηρα 5.0L V8 της Ford που αποδιδει 421 ιππους η τον πιο αποδοτικο 2.3L EcoBoost με 317 ιππους. Και οι δυο συνδυαζονται με εξαρι χειροκινητο η αυτοματο κιβωτιο. Το μοντελο fastback 5.0L V8 με χειροκινητο κιβωτιο επιταχυνει απο σταση στα 100 km/h σε 4,8 δευτερολεπτα, ενω αντιστοιχα το χειροκινητο μοντελο fastback 2.3L EcoBoost σε 5,8 δευτερα.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1V2LN5x7GqY]


Τρια νεα χρωματα Mustang θα διατιθενται μεσα στην ανοιξη για την Ευρωπη – White Platinum, Grabber Blue και Lightning Blue – ενω απο φετος το καλοκαιρι η Mustang θα προσφερει το νεο συστημα επικοινωνιας και ψυχαγωγιας της Ford SYNC 3. 

Παγκοσμια εξαπλωση σε Ασια, Μεση Ανατολη και Αφρικη
Το τεταρτο τριμηνο του 2015, η Mustang ηταν το δημοφιλεστερο sports coupe στην Κινα, οταν αρχισαν οι μαζικες παραδοσεις στους εμπορους, συμφωνα με στοιχεια ταξινομησεων της IHS. Οι Κινεζοι αγοραστες προτιμουν τις εκδοσεις EcoBoost.

Το πρωτο τριμηνο πωλησεων στην Αυστραλια, η Mustang αναδειχθηκε bestseller στην κατηγορια sports coupe. Η ζητηση ειναι τοσο ισχυρη με αποτελεσμα το pony car να εξαντληθει σε πρωτη φαση μεχρι το 2017, αλλα μια προσθετη παρτιδα 2.000 Mustang αναμενεται στην Αυστραλιανη Ηπειρο μεχρι το τελος της χρονιας. 

Πανω απο το 90% των αγοραστων σε Αυστραλια και Νεα Ζηλανδια επιλεγουν την εκδοση V8. Οι αυξητικες πωλησεις σε Ν. Αφρικη, Κυπρο και Μαλτα ενισχυουν τον ογκο πωλησεων Mustang.

Η Mustang διατηρει την πρωτοκαθεδρια της στη Β. Αμερικη
Το Μαρτιο, οι πωλησεις της Mustang με 12.563 αυτοκινητα στις ΗΠΑ ξεπερασαν τις πωλησεις των Chevrolet Camaro & Dodge Challenger μαζι (12.248 μοναδες). Η Mustang ηταν bestseller στην κατηγορια της στις Ηνωμενες Πολιτειες ολο το 2015 και μεχρι το πρωτο τριμηνο του 2016, συμφωνα με τα στοιχεια της αγορας.

Στον Καναδα, η Mustang ξεπερνα την Camaro καθε χρονο απο το 1985, συμφωνα με στοιχεια του Καναδικου Συνδεσμου Κατασκευαστων. Και στο Μεξικο, η Mustang ηταν το sports coupe με τις καλυτερες πωλησεις περσι, συμφωνα με τα στοιχεια ταξινομησεων της IHS. Οι πωλησεις Mustang σημειωσαν ανοδο 176% στο Μεξικο το 2015 εναντι του 2014.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!