Η Renault, με τα CLIO και ZOE, στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων


Η παγκοσμια αυτοκινητοβιομηχανια, μετα απο ενα δυσκολο 1ο εξαμηνο εξαιτιας της πανδημιας, κατεγραψε πτωση στις πωλησεις της ταξης του 28,3%, σε σχεση με την ιδια περιοδο περυσι. Ωστοσο, σε αυτη την ιδιαιτερη συγκυρια, η Renault ειδε τα μοντελα της να καταλαμβανουν τις πρωτες θεσεις της ευρωπαϊκης αγορας, την ωρα που τον Ιουνιο η γαλλικη εταιρεια καταφερε να ανεβει στο πιο ψηλο σκαλι του βαθρου των ευρωπαϊκων πωλησεων, με μεριδιο 10,5%.  

 

Πιο συγκεκριμενα, το απολυτο γαλλικο best seller, το νεο Renault CLIO, μεσα στο Ιουνιο αναδειχτηκε, για 3η φορα μεσα στο 2020, το 1οσε πωλησεις αυτοκινητο της Ευρωπης, ανεξαρτητως κατηγοριας. Αξιζει να σημειωθει πως, τον ιδιο μηνα, μεσα στην πρωτη δεκαδα των ευρωπαϊκων πωλησεων τερματισαν τα Renault CAPTUR (3η θεση), Dacia SANDERO (4η θεση), και Dacia DUSTER (8ηθεση).


Η εξαιρετικη πορεια του νεου Renault CLIO 5ης γενιας, κορυφωθηκε με την 1η θεση που κατελαβε στην κατηγορια του, για το συνολο της ευρωπαϊκης αγορας, κατα το 1ο εξαμηνο του ετους, με 102.949 πωλησεις.

 


Το 1οεξαμηνο του ετους βρισκει τη Renault στην 1ηθεση των ευρωπαϊκων πωλησεων και στα ηλεκτρικα οχηματα, με το νεο ZOE. Το καινουριο, 100% ηλεκτρικο, Renault ZOE 3ηγενιας, αναδειχτηκε ως το ηλεκτροκινητο μοντελο με τις περισσοτερες πωλησεις στην ευρωπαϊκη αγορα, φτανοντας τις 37.540 μοναδες και σημειωνοντας αυξηση 50% σε σχεση με περυσι. Αξιζει να σημειωθει οτι, μονο τον Ιουνιο, το νεο Renault  ZOE σημειωσε ρεκορ πωλησεων, με 11.000 μοναδες.

 

Η επιδοση αυτη ειναι το επιστεγασμα της ηγετικης θεσης που κατεχει η Renault στη ευρωπαϊκη αγορα ηλεκτρικων αυτοκινητων, καθως, απο το 2010, εχουν πουληθει πανω απο 300.000 ηλεκτρικα Renault, την ωρα που, μονο στη Γαλλια, εχουν ταξινομηθει περισσοτερα απο 100.000 ΖΟΕ. Αξιζει να σημειωθει οτι το 1ο εξαμηνο του ετους, οι επιδοσεις της Renault στις πωλησεις ηλεκτρικων σε παγκοσμιο επιπεδο ηταν αυξημενες κατα 38% σε σχεση με περυσι, με περισσοτερα απο 42.000 πωληθεντα ηλεκτρικα μοντελα αυτη την περιοδο.

 


Με το λανσαρισμα των νεων υβριδικων CLIO E-TECH, CAPTUR E-TECH Plug-in, αλλα και του 100% ηλεκτρικου TWINGO Z.E., η Renault, οχι μονο θα ενδυναμωσει  την παρουσια της στα εξηλεκτρισμενα αυτοκινητα, αλλα και θα πιασει τους στοχους της, ετσι οπως αυτοι οριζονται απο της νεες, αυστηρες περιβαλλοντικες διαταξεις για το 2020 (CAFÉ).

 

‘Οπως δηλωσε, μεταξυ αλλων, ο κ. Denis le Vot, Senior Vice President Sales & Regions του Groupe Renault, «Ξεκιναμε το 2ο εξαμηνο της χρονιας με ενα πολυ υψηλο επιπεδο παραγγελιων, ενα ικανοποιητικο στοκ αυτοκινητων και με νεα υβριδικη γκαμα, τεχνολογιας ETECH & ETECH Plugin, μοναδικη στην κατηγορια τους, εχοντας αποσπασει ηδη εξαιρετικα σχολια».

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!