Με νέο 1,5 diesel το Dacia Duster

Ενα νεο κινητηρα πετρελαιου προσθετει στο δημοφιλεστερο μοντελο της, το Duster, η Dacia. Η ρουμανικη -ανηκει στο Groupe Renault- μαρκα εφοδιαζει το σκληροτραχηλο και value for money SUV της με εναν συγχρονο κινητηρα diesel 1.5 Blue dCi 115, που ειναι διαθεσιμος στις εκδοσεις 4×2 και 4×4.

 
O νεος κινητηρας diesel διαθετει συστημα επιλεκτικου καταλυτικου περιορισμου (SCR), που θεωρειται ο πιο αποτελεσματικος τροπος περιορισμου των οξειδιων του αζωτου (NOx). Με τη χρηση αυτης της τεχνολογιας, περιοριζονται οι ρυποι, χωρις συμβιβασμους στην ισχυ. 

Στην πραξη, αυτο σημαινει οτι το Dacia Duster διαθετει μεγαλυτερη ισχυ απο πριν, με 115 ιππους, οι οποιοι αποδιδονται σε χαμηλοτερες στροφες, χαριζοντας του καλυτερες επιδοσεις απο σταση (0-100 χλμ./ωρα σε 10,5 δλ., αντι για 11,8 δλ. για το 4×2) και μεγαλυτερη τελικη ταχυτητα. Παραλληλα, η μεση καταναλωση του μοντελου, οπως και οι εκπομπες ρυπων CO2, παραμενουν ακριβως στα ιδια επιπεδα με τον παλαιοτερο κινητηρα, παρολο που πλεον οι μετρησεις καταναλωσης και ρυπων γινονται με τις νεες, αυστηροτερες νορμες WLTP.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cSHbB5BA7cw&w=320&h=266] 

To νεο Dacia DUSTER 1.5 Blue dCi 115 εξοπλιζεται με χειροκινητο κιβωτιο 6 σχεσεων, τοσο στη δικινητη, οσο και στην τετρακινητη εκδοση του.  Σε καθε περιπτωση, ο εξοπλισμος του Dacia DUSTER παραμενει πληρης απο τη βασικη εκδοση Ambiance,  με Συστηματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φωτα ημερας LED, μπαρες οροφης, αισθητηρες φωτεινοτητας, 6 αεροσακους, air condition, ηλεκτρικα παραθυρα εμπρος, κεντρικο κλειδωμα με τηλεχειρισμο και ηχοσυστημα Plug & Radio. Για οποιον θελησει το κατι παραπανω, η κορυφαια εκδοση Prestige εξοπλιζεται μεχρι και με το Συστημα Multi-view camera, με τεσσερις καμερες θεασης.

Με τιμη απο 15.980€ το Dacia DUSTER με το νεο κινητηρα diesel 1.5 Blue dCi 115 προαγει τον ο Value for Money χαρακτηρα του, ενω συνοδευεται απο 5 Χρονια Εργοστασιακη Εγγυηση και 3 Χρονια Οδικη Βοηθεια.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!