Τι είδαμε στην έκθεση Αυτοκίνηση

Σπαζοντας τα δικα της ρεκορ επισκεπτων, η εκθεση αυτοκινητου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2017» ετοιμαζεται να κλεισει τις πορτες της για να ξαναδωσει ραντεβου για του χρονου. Οχι τυχαια, μονο το πρωτο Σαββατοκυριακο οι επισκεπτες ξεπερασαν τους 29.000, αυξηση 20%, σε σχεση με την αντιστοιχη περσινη εκθεση (2.000 επισκεπτες εκαναν Δωρεαν Test Drives). Κι αυτο γιατι η φετινη διοργανωση ειχε μεγαλο ενδιαφερον, καθως οι αυτοκινητοβιομηχανιες εξασφαλισαν ολα τα καινουργια μοντελα που εμφανιστηκαν για πρωτη φορα στη προσφατη Διεθνη Εκθεση Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης. Οι πανελληνιες πρεμιερες ξεπερασαν τις 15 και οι επισκεπτες εχουν την δυνατοτητα να δουν απο κοντα τα πιο καινουργια μοντελα της διεθνους αυτοκινητοβιομηχανιας και να ενημερωθουν πληρως για τα χαρακτηριστικα τους, τις νεες τεχνολογιες και τις τιμες πωλησης.

Αναλυτικα στην εκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2017» αποκαλυφθηκαν τα εξης νεα μοντελα: Citroen C3 Aircross, Dacia Lodgy Stepway 7θεσιο, DS7 Crossback, Ηyundai Kona, Ηyundai i30Ν, Ηyundai i30 Fastback, Kia Stonic, Kia Picanto, Mercedes X- Class, Nissan Leaf, Seat Arona, Skoda Karoq, Skoda Spaceback Scout, Subaru Impreza, Subaru XV, VW Polo, VW T-Roc, Volvo XC60 κ.α.
Επισης, μεγαλος ειναι και ο αριθμος των νεων εκδοσεων και αναβαθμισεων που εμφανιστηκαν στη μοναδικη ελληνικη εκθεση αυτοκινητου.

Το TopSpeed.gr ηταν εκει. Ας δουμε τις κυριοτερες παρουσιες.

Hyundai

Η κορεατικη φιρμα μας… αφησε με ανοιχτο το στομα, παρουσιαζοντας για πρωτη φορα στην Ελλαδα, τρια \”καυτα\” μοντελα της που θα αρχισουν να πωλουνται απο τις αρχες του 2018

Hyundai ΚΟΝΑ : Η premium προταση της Hyundai στην κατηγορια των μικρομεσαιων SUV

Hyundai i30 N  :  Το πρωτο καθαροαιμο μοντελο υψηλων επιδοσεων της σειρας Hyundai N, το φοβερο και τρομερο i30N, με 275ps. Λογικο ηταν να γινει… χαμος γυρω του

Hyundai i30 Fastback: Το μοναδικο πενταθυρο κουπε της μεσαιας κατηγοριας, το οποιο αναμενεται να εξελιχθει σε ενα απο τα best sellers της κορεατικης μαρκας στη χωρα μας.  Εκτος αυτων, οι επισκεπτες της εκθεσης εχουν την ευκαιρια να γνωρισουν αλλα και να οδηγησουν την πληρως ανανεωμενη προϊοντικη γκαμα της Hyundai, με τα δημοφιλη μοντελα i10, i20, i30 και Tucson.

KIA

Η ετερη κορεατικη φιρμα, ειχε επισης εντυπωσιακες παρουσιες στο περιπτερο της. Μια εξ\’ αυτων, το SUV της ΚΙΑ Sportage.

Το \”παρων\”, εδωσαν ολα τα μοντελα της ΚΙΑ, οπως το συμπαθεστατο Picanto.

NISSAN

Η ιαπωνικη φιρμα ειχε μια απο τις πιο δυνατες παρουσιες στην εκθεση, με μια συναρπαστικη γκαμα μοντελων, τοσο στο περιπτερο της, οσο και στον χωρο διεξαγωγης των test drives.

Στο επικεντρο βρεθηκε το ολοκαινουργιο, 2ης γενιας αμιγως ηλεκτροκινητο LEAF που πραγματοποιησε μολις προσφατα το παγκοσμιο ντεμπουτο του στο Τοκιο της Ιαπωνιας. 

Κινουμενο αποκλειστικα με ηλεκτρισμο και γεματο με εξυπνη τεχνολογια, το νεο Nissan LEAF ειναι το πρωτο αυτοκινητο της φιρμας στην Ευρωπη που θα “αγκαλιασει” τα πρωιμα βηματα της προηγμενης υποστηριξης του οδηγου. Εμπλουτισμενο με  πρωτοποριακες καινοτομιες, οπως το e-Pedal, επιτρεπει στον οδηγο του να οδηγει και να φρεναρει με εναν εντελως νεο και απροσκοπτο τροπο. Το μελλον ειναι εδω!

Και αν το ηλεκτρικο μοντελο \”εκλεψε\” την παρασταση, στην εκθεση Αυτοκινηση Αυτοκινηση 2017 βρισκεται και το νεο MICRA, που τωρα στην πεμπτη γενια του, διαθετει εκπληκτικο σχεδιασμο, εργονομια στους χωρους,  κορυφαια τεχνολογια και φυσικα υψηλης ποιοτητας κατασκευη. Με κινητηρες βενζινης 1.0 και 0.9 λιτρων και diesel 1.5 λιτρων που συνδυαζουν αποδοση με οικονομια στην καταναλωση, το νεο MICRA “ξεφευγει” απο τα καθιερωμενα !

Παραλληλα, το νεο, καταξιωμενο crossover QASHQAI που πρωτοστατει στις πωλησεις στην κατηγορια του ειναι εκει, οπως και το νεο  X-TRAIL με τον διλιτρο κινητηρα diesel των 177 ιππων.  Ακομα, το συναρπαστικο JUKE βρισκεται εκει, συμπληρωνοντας ιδανικα την γκαμα της Nissan στα crossovers. To PULSAR με τους προηγμενους κινητηρες 1.2 λιτρων βενζινης , 1.5 λιτρων diesel αλλα και 1.6 λιτρων turbo βενζινης, αποδοσης 115,  110 και 190 ιππων αντιστοιχα, ενα hatchback της κατηγοριας C που συνδυαζει  την τολμηρη σχεδιαση, τις  τεχνολογικες καινοτομιες, αλλα και κορυφαιους εσωτερικους χωρους για την κατηγορια του, προσελκυει και αυτο το εντονο ενδιαφερον των επισκεπτων της  εκθεσης, οπως και το NAVARA, που εχει διακριθει  ως το Διεθνες Pick Up του 2016.

VOLKSWAGEN

Tιποτα δεν ελειψε απο το γιγαντιαιο περιπτερο της Volkswagen, στο οποιο πραγματικα υπαρχουν προτασεις για ολα τα γουστα! Απο αγροτικα, σε ολη τη γκαμα των SUV της, με το T-Roc να κανει πρεμιερα, μεχρι οικογενειακα. Εμεις, ξεχωρισαμε το ελκυστικο, τοσο σε εμφανιση, οσο και σε αποδοση/τιμη Arteon, το οποιο ειναι… χαρμα οφθαλμων.

Φυσικα, η γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια εχει σε περιοπτη θεση τις προτασεις για τις μετακινησεις μας στην πολη, με τις πλεον συγχρονες τεχνολογικα λυσεις. Ετσι, μας δινεται η ευκαιρια να δουμε και κατω απο το καπο των e-golf, Up!, Polo κ.α.

VOLVO

 Η σουηδικη μαρκα που περνα αναμφιβολα την πιο χρυση της εποχη, μας παρουσιαζει το νεο της SUV, στην πιο εξελιγμενη μορφη του.Το πολυαναμενομενο νεο XC60 λοιπον, εμφανιζεται για πρωτη φορα σε εκθεση αυτοκινητων στην Ελλαδα.

Το ολοκαινουριο Volvo XC60, ειναι ενα SUV που δημιουργει μια ισχυρη εντυπωση με ομορφα διαμορφωμενες λεπτομερειες που επιτρεπουν να αναγνωρισετε οτι προκειται για ενα αυτοκινητο που ειναι ετοιμο για οποιαδηποτε δραστηριοτητα η δοκιμασια και θα κανει την πανελληνια πρεμιερα του στην εφετινη εκθεση αυτοκινητου «Αυτοκινηση FISIKON 2017», που ανοιγει τις πυλες της για το κοινο το Σαββατο 11 Νοεμβριου. Το νεο μοντελο εχει κυριαρχη θεση στο εντυπωσιακο περιπτερο της Volvo που παραπεμπει στη Σκανδιναβικη φυσικη μεγαλοπρεπεια, με τα πιο αντιπροσωπευτικα, εντονα στοιχεια οπως οι μαυροι, επιβλητικοι βραχοι και το πρασινο. Παραλληλα, η Volvo θα ειναι παρουσα, με εντυπωσιακες εκδοσεις που αναμενεται να μαγνητισουν το ενδιαφερον των επισκεπτων. Το Νεο XC60 κανει την πρεμιερα του στο ελληνικο κοινο στη σπορ εκδοση R-Design, στο πολυ εντυπωσιακο χρωμα Bursting Blue, και στην πολυτελη εκδοση Inscription.

Ειναι η πρωτοποριακη κουλτουρα της Volvo που επιτρεπει τη δημιουργια τετοιων κινητηρων. Ο πανισχυρος κινητηρας D5 2.0 l διαθετει την τεχνολογια PowerPulse, μια παγκοσμια πρωτοπορια της Volvo Cars. Ενεργοποιει το turbo αμεσως μολις πατησετε γκαζι, για αμεση ωθηση κατα την επιταχυνση απο σταση αλλα και στις χαμηλες ταχυτητες.
 

Στην «Αυτοκινηση FISIKON 2017» η Volvo ριχνει φως στα μοντελα V40CC T3 Plus Edition, V60CC D4 Summum, XC60 D5 AWD R-Design, XC60 D5 AWD Inscription, XC90 D5 AWD Inscription, V90CC Pro D5 AWD, S90 Τ6 AWD R-Design αποκαλυπτοντας την ιδιαιτερη σκανδιναβικη φυσιογνωμια.

MERCEDES-BENZ/AMG

Ο επικεφαλης της Mercedes-Benz Ελλας, Ι. Καλλιγερος εκανε τα αποκαλυπτηρια του περιπτερου της γερμανικης μαρκας στην εκθεση, το οποιο ηταν γεματο απο \”κοσμηματα\”. Απο τις δημοφιλεις A-Class και GLA, μεχρι την υπερπολυτελη S-Class. Επισης, ανοιχτες και κλειστες εκδοσεις της E-Class και ο,τι αλλο μπορει να φανταστει κανεις, απο το αστερι της Στουτγαρδης.

Φυσικα, τα βλεμματα επασαν πανω στο πρωτο pickup της Mercedes-Benz,Χ-Class, το οποιο εκανε την επισημη πρωτη του παρουσιαση στη χωρα μας.

Στα δικα μας ματια, παντως, το συγκεκριμενο περιπτερο εμοιαζε με… παιδικη χαρα ενηλικων, με παραδεισο για τον καθε petrolhead. Σχεδον ολα τα επιβλητικα, υπερπολυτελη, κτηνωδη μοντελα της AMG. Απο τα οποια εμεις ξεχωρισαμε ως… ερωτα, την εικονιζομενη κυρια, με τον θηριωδη v12 biturbo κατω απο το καπο της. 

JEEP

Η εμβληματικη φιρμα στο χωρο του 4Χ4, συμμετασχει στην φετινη διοργανωση με δυναμικες εκδοσεις των Jeep Renegade, Wrangler και Grand Cherokee. Η αμερικανικη μαρκα αποκαλυψε στο ευρυ κοινο και το ολοκαινουργιο Jeep Compass, το μοντελο που ηρθε να ταραξει τα νερα στα Compact Premium SUV προσφεροντας τις καλυτερες επιδοσεις εκτος δρομου στην κατηγορια, ασφαλεια 5 Αστερων,διαχρονικη πολυτελεια και ισχυρους αλλα οικονομικους, κινητηρες.

Ομως, τα εντυπωσιακα μοντελα, οπως αυτο που βλεπουμε παραπανω, δεν ειναι το μοναδικο καλο σε αυτο το περιπτερο.  Οι επισκεπτες της εκθεσης εχουν ομως και αλλους λογους να επισκεφτουν το περιπτερο της Jeep, καθως η εταιρια εχει ετοιμασει για αυτους πολλες εκπληξεις και προσφορες. Οσοι παραγγειλουν ενα Jeep μεσω της εκθεσης και μεχρι τις 10/12, θα δικαιουνται Δωρεαν Service για 3 χρονια η 50.000km.

DS AUTOMOBILES

Πανεμορφο, επιβλητικο, ξεχωριστο. Οι λεξεις ειναι λιγες για να το περιγραψουν. Στο περιπτερο της DS Automobiles, το δυναμικο DS 7 Crossback ειναι το μοντελο που ξεχωριζει για τον προηγμενο σχεδιαστικο του χαρακτηρα και για την τεχνολογια αιχμης που το κανουν να αποτελει μια μοναδικη προταση στην Premium – Luxury κατηγορια.

Την αποκαλυψη του αυτοκινητου κατα την Δημοσιογραφικη Παρουσιαση εκανε ο Senior Vice President για τις Πωλησεις και το Marketing της DS Automobiles παγκοσμιως, Arnaud Ribault μαζι με τον Δημητρη Καββουρη, Chief Operating Officer της μαρκας DS Automobiles στην Ελλαδα, κατα την διαρκεια μιας εντυπωσιακης εκδηλωσης που διοργανωσε η εισαγωγικη εταιρια Aiglon Α.Ε. Το περιπτερο της DS Automobiles φιλοξενει τo DS 7 Crossback καθως και τα μοντελα DS 4 Crossback και DS 3.

Σε αυτο το περιπτερο, φορεσαμε τα ειδικα goggles και καναμε μια virtual reality περιηγηση του πολυτελους μοντελου της γαλλικης φιρμας, βρισκομενοι εικονικα σε καποια πλατεια του Παρισιου. Εμπειρια!

CITROEN

 Αλλη μια πανελληνια πρεμιερα, απο το περιπτερο της γαλλικης μαρκας -το οποιο, εκτος των εντυπωσιακων μοντελων της- ειχε και φοβερο μπουφε! Η νεα προταση της Citroen στην κατηγορια των SUV, με την εντονη προσωπικοτητα και τον χαρακτηρα του, το νεο Citroen C3 Aircross Next Gen, ειναι αναμφιβολα ενα απο τα μεγαλυτερα αστερι; στην φετινη εκθεση αυτοκινητου “Αυτοκινηση Fysikon 2017”. Οι επισκεπτες της εκθεσης, στεκονται, περιεργαζονται, ρωτουν και γενικα δειχνουν τεραστιο ενδιαφερον για το νεο μοντελο με το οποιο η Citroen συνεχιζει να πρωτοπορει.

Το νεο Citroen C3 Aircross κανει τη διαφορα με το φρεσκο του υφος και το δυναμικο του χαρακτηρα. Με 85 χρωματικους συνδυασμους, το C3 Aircross αποτελει την πιο ενδιαφερουσα προταση στην κατηγορια που γνωριζει ιδιαιτερη ανθηση σε ολη την Ευρωπη. Η ευρυχωρη καμπινα του, προσφερει λυσεις για ολες τις αναγκες, δινοντας τη δυνατοτητα εξατομικευσης, τοσο με τους χρωματισμους σε πολλα σημεια της, οσο και με τη διαμορφωση των χωρων αναλογα με τις εκαστοτε απαιτησεις.

Εκτος αυτου, στο περιπτερο της γαλλικης μαρκας ειδαμε και τα C1 Special Edition, το C4 Cactus One Tone Edition, το C- Elysee και το Grand C4 Picasso.

Οπως και να χει, καθημενος σε ενα απο τα μοντελα της γαλλλικης μαρκας, δεν μπορεις να μη σκεφτεις οτι μαλλον ποτε, κανεις δεν θα καταφερει να φτιαξει τοσο επικα ανετα καθισματα σαν τη Citroen!

GROUPE RENAULT (RENAULT- DACIA) 

Ξεχνα τις πρεμιερες. Η γαλλικη μαρκα εχει σε περιοπτη θεση μια μικρη πολεμικη μηχανη, ενα πυραυλακι εδαφους- εδαφους, το φοβερο και τρομερο CLIO RS. Τα λογια περισσευουν, εδω. 

 Η Renault, παραλληλα με τα δημοφιλη CLIO – CLIO SPORT TOURER, τη δυναμικη γκαμα των Crossover με το νεο CAPTUR και το KADJAR, παρουσιαζει για πρωτη φορα στην Ελλαδα το νεο SCENIC, καθως και μια πολυ ξεχωριστη, εμπνευσμενη απο τις εικαστικες τεχνες, εκδοχη του TWINGO. Απο το περιπτερο της Renault δεν θα μπορουσε να απουσιαζει και η Renault Sport με το CLIO RS, αλλα και το MEGANE GT-Line. 

Αντιστοιχα η Dacia, παρουσιαζει τρια μοντελα με αυθεντικο crossover χαρακτηρα. Το ξεχωριστο SANDERO STEPWAY και το DUSTER, ενα απο τα πιο ικανα οχηματα εντος και εκτος δρομου, θα πλαισιωσει, το 7θεσιο LODGY STEPWAY, ενα μοντελο που εντυπωσιαζει τοσο με την πρακτικοτητα του, οσο και με το δυναμικο του χαρακτηρα.

SEAT

 Ολα τα φωτα στο περιπτερο της SEAT πεφτουν επανω στο νεο Arona, το νεο crossover της Μαρκας, στην πρωτη του Πανελληνια παρουσιαση στο κοινο. Το νεο SEAT Arona ερχεται να κορυφωσει το πιο επιθετικο προϊοντικο πλανο στην ιστορια της Μαρκας και να αποτελεσει ενα επιπλεον βασικο της μοντελο σε μια ιδιαιτερα αναπτυσσομενη κατηγορια της αγορας.

Φερνοντας τεχνολογιες υποβοηθησης που συναντωνται σε μεγαλυτερες κατηγοριες, συνδεσιμοτητα, κορυφαια ασφαλεια, πλουσιους εσωτερικους χωρους και κορυφαιο πορτ μπαγκαζ 400 lt, το νεο Arona προσφερει λυσεις μετακινησης για καθε δυνατη αναγκη.

Με την χαρακτηριστικη σχεδιαση ενος SEAT, με οδικη συμπεριφορα που συναρπαζει και με πληρη γκαμα αποδοτικων και οικονομικων κινητηρων, το νεο Αrona ερχεται να αποτελεσει την πιο μοντερνα εκφραση του DNA της Ισπανικης Μαρκας.
 

Εκτος απο το νεο Arona, οι επισκεπτες εχουν την δυνατοτητα να δουν και την
υπολοιπη γκαμα της SEAT:
/ Το Mii στην πολυτελη εκδοση Cosmopolitan
/ Tο νεο Ibiza στις εκδοσεις Style, Xcellence και FR
/ Το Leon 5D στην εκδοση FR αλλα και το κορυφαιο CUPRA 300hp
/ Το πρωτο SUV στην ιστορια της Μαρκας, το Ateca

MINI

Πραγματικα, για την εκπληξη που μας επιφυλασσει η ΜΙΝΙ στο περιπτερο της, φετος, δεν υπαρχουν λογια. Ναι, υπαρχει ολη η γκαμα των μοντελων της θρυλικης μαρκας που εχει πια τη σφραγιδα ποιοτητας του BMW Group, απο υβριδικα, μεχρι τα πιο νεα, αλλα ενα ξεχωριζει. Αυτο το Countryman, το οποιο αποτελει τον ορισμο της… εξορμησης. Γιατι μπορεις να πας στην εξοχη με το ΜΙΝΙ σου και να κοιμηθεις ανετα πανω σε αυτο. Σκεφτεσαι κατι καλυτερο;

FIAT-ALFA ROMEO- ABARTH

Οι Ιταλοι διανυουν περιοδο δοξης λαμπρης και τα μοντελα τους το \”φωναζουν\” με τον πιο δυνατο τροπο. Οι επισκεπτες της εκθεσης εχουν την ευκαιρια να δουν το πρωτο SUV της Alfa Romeo, τη φοβερη και τρομερη Stelvio QV. Φυσικα, απο το περιπτερο της Alfa Romeo, δεν θα μπορουσε να λειπει και η \”κυρια\”, η Giulia Veloce.

Στο ιταλικο περιπτερο, εκτος απο το περιπτερο της Fiat, οπου βλεπουμε το εμπορικο Tipo, αλλα και το πανεμορφο 124 Spider, συναντησαμε και το αγαπημενο Abarth 595 Competizione.

SKODA

Η τσεχικη μαρκα του VAG δεν θα μπορουσε να λειπει απο την εκθεση, μιας και ειναι ιδιαιτερα αγαπητη στους Ελληνες. Οι επισκεπτες, εκτος απο τα… κλασικα αγαπημενα τους Octavia, Fabia , ειδαν απο κοντα τα πανεμορφα Skoda Kodiaq και Karoq που ηρθαν για να… βασιλευσουν στην κατηγορια. 
SUBARU
Στο μεγαλυτερο περιπτερο που ειχε ποτε η εταιρεια, η SUBARU ηρθε στην εκθεση με δυο ολοκαινουργια μοντελα, το πολυαναμενομενο Impreza 2018 και το SUBARU XV 2018, που πατανε πανω στη νεα πλατφορμα SGP (Subaru Global Platform). Με τη μονιμη τετρακινηση Symmetrical AWD της SUBARU, τον επανασχεδιασμενο βενζινοκινητηρα Boxer και το αυτοματο κιβωτιο CVT, τα νεα Impreza και SUBARU XV φερουν το συστημα προληπτικης ασφαλειας EyeSight στον βασικο εξοπλισμο τους.

Με EyeSight ειναι εξοπλισμενο και το ανανεωμενο Forester ES 2018 που βρισκεται στην εκθεση. Την γκαμα μοντελων της εταιρειας ολοκληρωνουν τα Outback 2.5i και Levorg 1.6 GT-S, και τα δυο εξοπλισμενα με το EyeSight 3ης γενιας.

Στο περιπτερο της ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS AE εγινε και η πρωτη παρουσιαση στην Ελλαδα του νεου Speedcar XTREM 2018, του νεου Kartcross της ομωνυμης αντιπροσωπειας.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!