Το Infiniti QX Inspiration βραβεύτηκε στο NAIAS

 Το πρωτοτυπο INFINITI QX Inspiration ελαβε το βραβεια \”Best Concept Vehicle\” και \”Best Interior\” αντιστοιχα,  για δευτερη συνεχη χρονια, στο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου  της Β. Αμερικης,  απο την περιφημη “αφροκρεμα” των σχεδιαστων αυτοκινητων,  γνωστη ως EyesOn Design.  Το πρωτοτυπο οχημα, ελαβε επισης το βραβειο \”Καινοτομος Χρηση Χρωματος, Γραφικων η Υλικων\”.  Το QX Inspiration συνδυαζει ενα ηλεκτροκινητο συστημα μεταδοσης σε ολους τους τροχους  με το πλαισιο ενος SUV και εισαγοντας μια νεα γλωσσα σχεδιασμου της INFINITI,  για την εποχη της ηλεκτροκινησης. 


Τα ετησια Βραβεια EyesOnDesign, που απονεμονται σε επτα κατηγοριες, επιλεγονται απο περισσοτερους  απο 30 (ενεργους και μη) κορυφαιους σχεδιαστες της αυτοκινητοβιομηχανιας και  των μεταφορων. Τα συγκεκριμενα βραβεια θεωρουνται ως  η επικυρωση του κορυφαιου σχεδιασμου της αυτοκινησης, απο τους ηγετες του κλαδου.


\”Το QX Inspiration ειναι το μελλον της  INFINITI και παρουσιαζει την εξελιξη του πως εκδηλωνεται το Ιαπωνικο DNA στη γλωσσα  του σχεδιασμου μας,  στην εποχη της ηλεκτροκινησης για την  premium μαρκα μας. Ειμαι πολυ υπερηφανος για τις σχεδιαστικες μας ομαδες στα κεντρα μας, σε ολο τον κοσμο. Ειναι εξαιρετικα ευχαριστο και δεν θα μπορουσα να ειμαι πιο περηφανος\”, ειπε ο Alfonso Albaisa, ανωτερος αντιπροεδρος παγκοσμιου σχεδιασμου της Nissan Motor Co., Ltd .


Το QX Inspiration concept, σηματοδοτει μια νεα εποχη για το σχεδιασμο στην INFINITI που εκμεταλλευεται την τεχνολογια και με μια σχεδιαστικη γλωσσα που αναδεικνυει τη δυναμη και τον χαρακτηρα των ηλεκτροκινητηρων. Το νεο πρωτοτυπο θετει ενα αμεσο προηγουμενο για το πρωτο αμιγως ηλεκτροκινητο αυτοκινητο παραγωγης της εταιρειας, απεικονιζοντας τον τροπο με τον οποιο οι νεες αρχιτεκτονικες και τεχνολογιες, επηρεαζουν το συγχρονο σχεδιασμο της INFINITI. Επισης, βασιζεται στην Ιαπωνικη χωροταξικη αντιληψη του “Ma”, αποδεικνυοντας πως οι ανοιχτοι χωροι μεταξυ των γραμμων δημιουργουν ενταση και προσδοκιες.

Tο Ιαπωνικο DNA χαρακτηριζει και το χειροποιητο εσωτερικο του QX Inspiration, που ειναι φτιαγμενο με παραδοσιακες τεχνικες και με επιλογη υλικων εμπνευσμενων  απο την Ιαπωνικη αισθητικη. Η αναπτυξη νεων πλατφορμων ηλεκτροκινητων οχηματων, επιτρεπει τη δημιουργια ευρυχωρων εσωτερικων χωρων, με επηρεασμο απο την omotenashi, την Ιαπωνικη προσεγγιση της φιλοξενιας. Η καμπινα ενσωματωνει τεχνολογιες που διαμορφωνουν ενα φιλοξενο περιβαλλον, υποστηριζοντας τον οδηγο και συνδεοντας τους επιβαινοντες με τον υπολοιπο κοσμο.  

Ο Karim Habib, εκτελεστικος διευθυντης σχεδιασμου, INFINITI Motor Co., Ltd, σχολιαζει οτι \”το QX Inspiration ειναι το μανιφεστο της φιλοδοξιας μας για την ηλεκτροκινηση και  το αποκορυφωμα τριων δεκαετιων σχεδιασης και τεχνολογικης υπεροχης. Μετρα κυριολεκτικα τριαντα χρονια στη διαμορφωση. Ειμαι πολυ υπερηφανος για την ομαδα σχεδιασης που βρηκε εναν τροπο να συγχωνευσει τον μοντερνο σχεδιασμο με τον Ιαπωνικο μινιμαλισμο. Η αναγνωριση μεταξυ ομοτιμων της αυτοκινητοβιομηχανιας,  αποτελει  υψιστη τιμη. Ειμαστε εξισου σεμνοι και ευγνωμονες”.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!