Το Renault Captur, Αυτοκίνητο του 2021 για την Ελλάδα

 


  Και ο νικητης ειναι το νεο Renault Captur! Το γαλλικο SUV ειναι, με συνολικα 405 βαθμους, το «Αυτοκινητο του 2021», μετα την καθιερωμενη ετησια ψηφοφορια των δημοσιογραφων μελων του θεσμου «Αυτοκινητο της Χρονιας για την Ελλαδα», η οποια πραγματοποιηθηκε, φετος, διαδικτυακα, λογω των εκτακτων συνθηκων που εχει διαμορφωσει η πανδημια. Την εκδηλωση χαιρετισε ο Υπουργος Περιβαλλοντος και Eνεργειας, Κωστης Χατζηδακης

 

  Συγκεκριμενα, οι 27 δημοσιογραφοι μελη του θεσμου «Αυτοκινητο της Χρονιας για την Ελλαδα», ο οποιος, εδω και μια δεκαπενταετια, ειναι ο μονος ανεξαρτητος, χωρις δεσμευσεις και διασυνδεσεις με συγκεκριμενο μεσο ενημερωσης, καθως οι εκλεκτορες του αρθρογραφουν σε πληθωρα σημαντικων εντυπων και ψηφιακων μεσων, παρουσιασαν αναλυτικα την ανοιχτη ψηφοφορια τους. Τα 10 αυτοκινητα που διεκδικησαν τον επιζηλο τιτλο και τα οποια εφθασαν στην τελικη φαση, απο τα  22 συνολικα καινουργια μοντελα που πρωτοκυκλοφορησαν τους τελευταιους 12 μηνες στη χωρα μας, βαθμολογηθηκαν με αλφαβητικη σειρα, ως εξης: FordPuma315, Hyundaii20 274, Nissan Juke 235, OpelCorsa221, Peugeot2008 281, Renault Captur 405, SeatLeon259, SkodaKamiq252, ToyotaYaris242, VWID3 216.

 

  Τα κριτηρια επιλογης αφορουν, παντοτε, την τεχνολογια, την ασφαλεια, την ποιοτητα, την πληροτητα της γκαμας, τη φιλικοτητα προς το περιβαλλον, το κοστος αγορας και χρησης, αλλα και καθε αλλο χαρακτηριστικο που προαγει την ιδεα της συγχρονης αυτοκινησης στους Ελληνες καταναλωτες και τους λατρεις του αυτοκινητου.

 


  Στο μηνυμα του, ο Υπουργος Περιβαλλοντος και Ενεργειας τονισε οτι: «Κανουμε ο,τι μπορουμε για να συμφιλιωσουμε τις μεταφορες με το περιβαλλον, λαμβανοντας υπ’ οψιν τις τασεις της τεχνολογιας και της ιδιας της Ευρωπαϊκης Ενωσης». 

 

  Ο κ. Χατζηδακης υπογραμμισε οτι το υπουργειο εχει μια φιλοδοξη «πρασινη» ατζεντα: απολιγνιτοποιηση, υποθαλασσιες διασυνδεσεις των νησιων, πρωτοβουλιες για την κυκλικη οικονομια για τα αποβλητα κα. Μεσα σε αυτες, ο ιδιος ξεχωριζει και την πρωτοβουλια για την ηλεκτροκινηση η οποια, οπως ειπε, δεν αφορα μονο τα κινητρα για τους πολιτες, προκειμενου να αποκτησουν ηλεκτρικο αυτοκινητο, σκουτερ η ποδηλατο -διαπιστωνοντας πως τα ποδηλατα εχουν κλεψει την παρασταση στο σχετικο προγραμμα «Κινουμαι Ηλεκτρικα»-, αλλα ειναι και ενας πυλωνας, ετσι, ωστε στην Ελλαδα, με ειδικα επενδυτικα κινητρα, να υπαρξουν μοναδες για κατασκευη φορτιστων μπαταριων και -γιατι οχι- οχηματων. Μαλιστα, αναφερθηκε στην προσφατη κατ’ αρχην θετικη εξελιξη επι του προκειμενου απο γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια.

 

  Ο ΥΠΕΝ εδωσε εμφαση στο γεγονος οτι μεσα στα 10 υποψηφια αυτοκινητα της τελικης φασης, φετος, περιληφθηκε ενα αμιγως ηλεκτρικο και ενα πληρως υβριδικο, στην γκαμα, δε, ολων σχεδον των μοντελων υπαρχουν πια και ηλεκτρικες η υβριδικες εκδοσεις (PHEVκλπ). 

 


  O κ. Χατζηδακης, δηλωσε χαρουμενος που, για αλλη μια φορα, συμμετειχε, εστω και εξ αποστασεως, στην ετησια εκδηλωση αναδειξης του «Αυτοκινητου της Χρονιας για την Ελλαδα» (ειχε παρακολουθησει παλαιοτερες αντιστοιχες εκδηλωσεις του θεσμου) και  εξεφρασε την πεποιθηση οτι θα ξεπερασουμε συντομα και τον κορωνοϊο και τις οικονομικες συνεπειες της εμφανισης του, αλλα και τις γενικοτερες συνεπειες της πολυετους κρισης στην Ελλαδα. «Με αυτο τον τροπο,– κατεληξε-, θα ενισχυθει  περαιτερω και η εγχωρια αγορα του αυτοκινητου».

 

  Η ολη εκδηλωση ηταν digital και προβληθηκε μεσω της ψηφιακης πλατφορμας LiveOn, της ΕΡΤFlix,  του Vimeo, απο το site του θεσμου (www.atx.gr) καθως και απο μια σειρα απο sites. Οπως καθε χρονο, ετσι και φετος υπαρχει το περιοδικο του «Αυτοκινητου του 2021» το οποιο μπορει κανεις να διαβασει τοσο απο το site του θεσμου και μια σειρα απο αλλα sites οσο και στο https://issuu.com/atxelladas/docs/____2021_web. Στην πορεια η εκδηλωση βραβευσης θα προβληθει τοσο απο την ΕΤ2 οσο και την ΕΤ3.

 

  Η διοργανωση εγινε υπο την αιγιδα του Υπουργειου Περιβαλλοντος και Ενεργειας(ΥΠΕΝ), του Συνδεσμου Εισαγωγεων Αντιπροσωπων Αυτοκινητων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικου Συνδεσμου Συντακτων Αυτοκινητου Μοτοσυκλετας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδηλωση ειχε την υποστηριξη των εταιριων Εθνικη Ασφαλιστικη & NBG Leasing, ενω την επιμελειται η εταιρια CGC Communication.

 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!