30.239 ΙΧ το μήνα χρειάζονται οδική βοήθεια!

Ειναι αστικος μυθος, η υπερβολη οτι απο τοτε που ξεσπασε η κριση, τα αυτοκινητα των Ελληνων ειναι ειτε κακοσυντηρημενα, ειτε εντελως ασυντηρητα; Ενα μαλλον αξιοπιστο μερος της απαντησης στο ερωτημα αυτο, το δινουν τα στοιχεια της παροχης οδικης βοηθειας. Ελλειψει συγκεντρωτικων στοιχειων, ασφαλη συμπερασματα μπορουν να βγουν απο τον leader του κλαδου, την ηγετιδα εταιρεια στην ασφαλιση βοηθειας, την INTERAMERICAN (μεριδιο αγορας 31,9%).
Συμφωνα με τα στοιχεια της λοιπον, το πρωτο εννεαμηνο του 2017 (Ιανουαριο- Σεπτεμβριο), ανταποκριθηκε  σε 272.158 περιστατικα αντιμετωπισης βλαβης η τροχαιου ατυχηματος. Υπαρχει σχετικη μειωση της ταξης του 4% σε σχεση με το αντιστοιχο περσινο διαστημα (το 2016 ανταποκριθηκε σε 406.091 περιστατικα, με αυξηση 31,7% σε σχεση με το προηγουμενο ετος), γεγονος που η εταιρεια θεωρει πως οφειλεται κυριως στα λιγοτερα χιλιομετρα που διανυουν πια τα οχηματα.
Με μια απλη πραξη διαιρεσης, βλεπουμε οτι η οδικη βοηθεια μονο αυτης της ασφαλιστικης, καλειται για 30.239 αυτοκινητα καθε μηνα, περιπου 1.000 την ημερα, σε ολοκληρη τη χωρα, αριθμος που δεν ειναι διολου μικρος.

Αναλυτικα, με οδικη βοηθεια η εταιρεια εξυπηρετησε: με ρυμουλκηση 101.747 οχηματα, με επιτοπου υπηρεσιες αποκαταστασης 79.831, με υπηρεσιες autohelp -διαχειρισης ατυχηματος 80.340 και με μεταφορα οχηματος στην εδρα του 10.240

Επισημαινεται οτι η INTERAMERICAN διευρυνε προσφατα τη συνεργασια της με τη Νεα Οδο και για την ολοκληρωμενη Ιονια Οδο, παρεχοντας ετσι υπηρεσιες υποστηριξης, πλεον, σε πεντε μεγαλους αυτοκινητοδρομους της χωρας. Η εταιρεια, με 220 ιδιοκτητα οχηματα και 90 συνεργαζομενα σε ολη την Ελλαδα, συνεργαζεται με 4 ασφαλιστικες εταιρειες της αγορας παρεχοντας τις υποδομες της για τους πελατες τους, ενω διαθετει, συνολικα, πανω απο 1,1 εκατ. ασφαλισμενα οχηματα.

Tip: Βασει της λογικης, τα στοιχεια για το συνολο του ετους, φετος, δεν θα ειναι αξιοπιστα και αντιπροσωπευτικα. Κι αυτο γιατι η οδικη -οπως και ολες, φυσικα- θα εχει τρομακτικη αυξηση των περιστατικων ρυμουλκησης μετα απο την ανειπωτη καταστροφη σε Μανδρα- Νεα Περαμο και το κυμα κακοκαιριας που χτυπησε περιοχες της χωρας

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!