ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ DS AUTOMOBILES ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ FORMULA E ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !

 

Η DS Automobiles, σε εναν απιστευτα συναρπαστικο αγωνα στο πρωτο E-Prix του Βερολινου ειδε τον Antonio Felix Da Costa να προηγειται απο την pole position μεχρι και την καρω σημαια του τερματισμου, καταφερνοντας να διευρυνει το προβαδισμα στη βαθμολογια οδηγων και κατασκευαστων, στον πρωτο αγωνα του πιο εντονου φιναλε στην ιστορια του μηχανοκινητου αθλητισμου.

 

Η ABB Formula E αποτελει ενα απο τα συναρπαστικοτερα Πρωταθληματα στον μηχανοκινητο αθλητισμο, καθως συγκεντρωνει τις περισσοτερες συμμετοχες Κατασκευαστων, ενω φετος θα γινει κατι που δεν εχει γινει ποτε στο παρελθον: ενα φιναλε εξι αγωνων σε εννεα ημερες στη γερμανικη πρωτευουσα. Τοσο οι οδηγοι, οσο και οι ομαδες θα ειναι υπο μεγαλη πιεση, καθως αγωνιζονται σε τρεις διαφορετικες πιστες.

 

Η DS Automobiles με τις δυο πρωτες θεσεις στις κατατακτηριες δοκιμες, εξασφαλισε την πρωτη σειρα εκκινησης στον αγωνα με τον Antonio Felix Da Costa και τον Jean-Éric Vergne. Ενω ο Antonio ηταν το φαβορι, ο teamate του Jean-Éric εκανε εναν απιστευτο αγωνα, αλλα δυστυχως απομακρυνθηκε απο την κορυφη υστερα απο ενα ατυχημα. Το αποτελεσμα σημερα δινει στον Antonio ενα προβαδισμα 41 ποντων στη βαθμολογια των Οδηγων και στην DS Automobiles ενα προβαδισμα 36 ποντων στη βαθμολογια των Κατασκευαστων, με πεντε ακομη αγωνες να απομενουν για να ολοκληρωθει το φετινο Πρωταθλημα.

 

 

Antonio Felix Da Costa, P1:

 

“Ειμαι ευγνωμων. Εχοντας τρεξει τοσους πολλους αγωνες στο παρελθον, μου εχουν δωσει την καταλληλη εμπειρια, αλλα επισης μου εχουν δημιουργησει μια απιστευτη διψα για την κατακτηση τιτλων. Εχουμε ενα απο τα καλυτερα μονοθεσια στο Πρωταθλημα. Το συστημα κινητηρας – μεταδοση της DS Automobiles ειναι απιστευτο και η ομαδα εχει δωσει τοσα πολλα σε εμενα και στον Jean-Éric, οποτε το μονο που μπορω να εκφρασω ειναι ευγνωμοσυνη σε ολους στην ομαδα για τη νικη αυτη σημερα. Εχουμε ακομη πεντε αγωνες που πρεπει να κατακτησουμε πολλους ποντους για να τελειωσουμε ετσι οπως ονειρευομαστε την φετινη αγωνιστικη περιοδο και ειμαι πολυ χαρουμενος που ειμαι εδω σε αυτην την ομαδα.\”

 

Jean-Éric Vergne, DNF:

 

“Ειχαμε μια τοσο καλη αρχη σημερα. Στις κατατακτηριες δοκιμες ημουν πολυ καλος και ειχα καλη αισθηση του μονοθεσιου. Το να εξασφαλισουμε την πρωτη σειρα της εκκινησης κανοντας το 1-2 ηταν ωραιο συναισθημα, οποτε ειναι πραγματικη απογοητευση που δεν καταφερα να βρεθω στο βαθρο των νικητων. Θα ηταν οτι καλυτερο να ειχαμε και δευτερο αυτοκινητο στο βαθρο. Τα καλα νεα ομως, ειναι οτι εχουμε αλλους πεντε αγωνες και πολλους ποντους να διεκδικησουμε, οποτε το πρωταθλημα δεν εχει τελειωσει ακομη.\”

 

 

Mark Preston, Διευθυντης ομαδας DS TECHEETAH:

 

“Αυτη η ομαδα δεν σταματα ποτε να με εκπλησσει. Ειχαμε 158 ημερες χωρις αγωνες και επανερχονται σε αυτους σαν να μην ειχαμε κανει τιποτα αλλο εκτος απο το να αγωνιζομαστε. Οι δυο πρωτες θεσεις στη γραμμη εκκινησης και ο απιστευτος αγωνας μας αφηνουν αναμεικτα συναισθηματα, καθως θα μπορουσαμε να ειχαμε και δευτερο οδηγο στο βαθρο των νικητων. Αυτο που φαινοταν τοσο ελπιδοφορο για τον JEV σημερα αποδειχθηκε το αντιθετο, αλλα ολοι γνωριζουμε οτι ο JEV θα επιστρεψει αυριο και θα εχει καλυτερη τυχη. Αλλωστε απομενουν ακομη 5 αγωνες. Συγχαρητηρια στον Antonio για τη νικη του σημερα, τη δευτερη τη φετινη σεζον με την ομαδα μας, και στη Formula E για την διοργανωση του αγωνα με τοσο αποτελεσματικο τροπο. Συγχαρητηρια σε ολους!\”

 

Xavier Mestelan Pinon, Διευθυντης αποδοσης DS:

 

\”Πρωτος γυρος για τον Antonio στην αναμετρηση των εξι αγωνων, ο οποιος κατεκτησε πολυ εντυπωσιακα την pole position και κερδισε τον αγωνα με πολυ καλο προβαδισμα, ενα σεναριο που ισχυροποιει τις θεσεις μας στην κορυφη και των δυο πρωταθληματων. Φυσικα, ειμαστε απογοητευμενοι με τον Jean. Σιγουρα θα μπορουσε να ηταν στο βαθρο, αλλα θα το αναλυσουμε και θα επιστρεψουμε αυριο πιο δυνατοι. Το σημαντικο σημειο εδω ειναι οτι η DS E-TENSE FE20 ηταν το γρηγοροτερο μονοθεσιο, τοσο στα προκριματικα, οσο και κατα τη διαρκεια του αγωνα, και αυτο ειναι το πιο σημαντικο για τους επομενους αγωνες.\”

 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!