Ένα νέο Ford Transit αγοράζεται κάθε 180 δευτερόλεπτα, πρωτοστατώντας στην αγορά επαγγελματικών

 
Η Ford με τη τη Νεα Σειρα Transit ανακηρυσσεται 1η σε πωλησεις στην Ευρωπη
Η ευρεως γνωστη και πολυπληθης γκαμα επαγγελματικων οχηματων Ford Transit πετυχε ενα ακομα οροσημο το 2015 καθως η Ford αναδειχτηκε ξανα η δημοφιλεστερη μαρκα μοντελων επαγγελματικων οχηματων μετα απο 18 χρονια.

Οι Ευρωπαϊκες πωλησεις επαγγελματικων οχηματων Ford ανηλθαν στις 280.000 περσι, αυξηση 23% σε σχεση με το 2014, ενω το δημοφιλες Transit van γιορτασε 50 χρονια ενεργους ζωης σε ολο τον κοσμο.

Η αυξηση των Ευρωπαϊκων πωλησεων και η ανοδος απο την 7η στην 1η θεση των επαγγελματικων οχηματων οφειλεται στη νεα, τετραμελη οικογενεια Transit που περιλαμβανει τα  Transit Van, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier. Οι συνολικες πωλησεις εφτασαν τα 233.000 οχηματα το 2015, αυξηση 46.000 συγκριτικα με την προηγουμενη χρονια.

Ταυτοχρονα, το Ford Ranger αναδειχτηκε Ευρωπαϊκο bestseller στην κατηγορια pickup, με συνολικες πωλησεις 27.300 μοναδων – αυξηση 27% συγκριτικα με το 2014.

«Η Ford εχει επενδυσει πολλα στη δημιουργια νεων επαγγελματικων οχηματων που ειναι ανθεκτικα, οικονομικα και διαθετουν προηγμενες τεχνολογιες και συστηματα οπως το Adaptive Cruise Control και το Lane Keeping Alert,» δηλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, της Ford Ευρωπης. «Η Ford εχει τωρα την πιο συγχρονη γκαμα επαγγελματικων οχηματων στην Ευρωπη, ενω φετος λανσαρουμε νεους κινητηρες για τα Transit Van και Transit Custom, και ενα τολμηρο νεο Ranger.»

Η αναπτυξη επιχειρησεων online αγορων και γενικοτερα μικρων επιχειρησεων τροφοδοτει την ζητηση
Συμφωνα με προσφατη ερευνα, τα επαγγελματικα van συμβαλλουν ολο και περισσοτερο στην Ευρωπαϊκη οικονομια. Αυτο οφειλεται κυριως στην αυξηση των πωλησεων σε παραδοσιακους κλαδους της βιομηχανιας που βασιζονται στα επαγγελματικα οχηματα οπως οικοδομη, συντηρηση / επισκευες, δημοσιες υπηρεσιες και μεταφορες.

Ερευνα που πραγματοποιησε το Κεντρο Οικονομικων και Επιχειρηματικων Ερευνων για λογαριασμο της Ford δειχνει οτι επιχειρησεις που βασιζονται στη χρηση van συνεβαλαν με το ποσο των 584 δισεκ. Ευρω στις μεγαλες οικονομιες της Γαλλιας, Γερμανιας και Βρετανιας το 2014 – αυξηση 16% συγκριτικα με το 2010, και περιπου οσο το ΑΕΠ της Ελβετιας.

Τα επαγγελματικα οχηματα Ford συγκεντρωσαν μεριδιο αγορας 12,6% το 2015 – αυξηση 1,2 ποσοστιαιες μοναδες απο την προηγουμενη χρονια. Επιπλεον, περσι, συμπληρωθηκε μια 50ετια συνεχους πρωτοκαθεδριας στη Βρετανικη αγορα επαγγελματικων οχηματων. Η Ford πρωτοστατει επισης και στην αγορα της Ελλαδας οπου εδω και τρεις συνεχομενους μηνες ανακηρυσσεται 1η σε πωλησεις μαρκα ελαφρων επαγγελματικων οχηματων.

Και τα τεσσερα νεα μοντελα Transit αυξησαν θεαματικα τις πωλησεις τους κατα τη διαρκεια του 2015, με κυριο συντελεστη το Transit Van 2 τονων, το ταχυτερα αναπτυσσομενο οχημα στην κατηγορια του με πωλησεις 73.000 – αυξηση 20% μεσα σε ενα χρονο (συμπερ. των πωλησεων της προηγουμενης γενιας Transit το 2014). Το Transit Custom 1 τονου συνεχισε δυνατα το 2015, σημειωνοντας αυξηση 18% απο την προηγουμενη χρονια με 99.700 μοναδες.

Το Transit Connect ξεχωρισε στην κατηγορια του με 43.900 μοναδες – αυξηση 22% μεσα σε ενα χρονο. Το μικροτερο μοντελο της γκαμας, το νεο Transit Courier πουλησε 16.500 οχηματα* την πρωτη πληρη χρονια της παραγωγης του – επιπλεον 22.800 πουληθηκαν στην Τουρκια – και ηδη  διεκδικει την πρωτια στην κατηγορια του.

Κατα τη διαρκεια του 2015, η Ford επεκτεινε το δικτυο εξειδικευμενων εμπορων επαγγελματικων οχηματων της, με περισσοτερα απο 750 Κεντρα Transit . Αυτα παρεχουν στους Ευρωπαιους πελατες μια ποικιλη γκαμα υπηρεσιων πωλησεων και υποστηριξης σχεδιασμενη για τις αναγκες των επαγγελματιων χρηστων.

Απο τις 9 Αυγουστου, 1965 που το πρωτο Transit εφυγε απο τη γραμμη παραγωγης του Langley (Βρετανια) εχουν κατασκευαστει πανω απο 8 εκατομμυρια Transit και Transit Custom. Ολο αυτο το διαστημα, το Transit εχει εξελιχθει απο μεμονωμενο μοντελο σε ολοκληρη οικογενεια επαγγελματικων οχηματων Ford Transit.

Στοιχισμενα το ενα πισω απο το αλλο, μεσα σε 50 χρονια τα Transit θα μπορουσαν να περικυκλωσουν τον πλανητη. Λαμβανοντας υποψη τον κυκλο ζωης του, κατα μεσο ορο αγοραζεται ενα νεο Transit καθε 180 δευτερολεπτα.

Πωλησεις επαγγελματικων οχηματων Ford στην Ευρωπη
                                     2012   2013    2014    2015Μεριδιο αγορας Ford (%)    8,5    10,0       11,4    12,6
Θεση αγορας                      7      6            3         1

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!