Επιτέλους, μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία!

Το λεγαμε, ολοι οι ανθρωποι που νοιαζομαστε για το αιματοκυλισμα που γινεται στους δρομους, οτι η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει, εαν οι Ελληνες δεν αποκτησουν οδικη/οδηγικη παιδεια. Μεσα στην ολη μαυριλα, ο νεος ΚΟΚ φερνει μια ελπιδα για το μελλον, καθως κανει ενα σοβαρο βημα προς αυτη την κατευθυνση.
Οπως αποκαλυψε ο υφυπουργος Μεταφορων Νικος Μαυραγανης, μιλωντας στην εκπομπη του Παρι Ποντικα \”Auto Club\”, στο ραδιοφωνο της ΕΡΤ (Πρωτο Προγραμμα), η κυβερνηση εχει αποφασισει να προσθεσει μαθημα κυκλοφοριακης αγωγης στα σχολεια. Το ελπιδοφορο ειναι οτι, συμφωνα με το κυβερνητικο σχεδιο, το μαθημα δεν ερχεται ως \”πυροτεχνημα\” προκλησης εντυπωσεων, αλλα εντασσεται κανονικα στη διδακτικη υλη των σχολειων, ολων των βαθμιδων εκπαιδευσης.
Συμφωνα με τις ιδιες πληροφοριες, το μαθημα κυκλοφοριακης αγωγης θα αρχιζει απο το Δημοτικο, θα γινεται σε εβδομαδιαια βαση, με διαδραστικους τροπους, θα απαιτει τη συμμετοχη των μαθητων, ομως, παροτι θα ειναι υποχρεωτικο, δεν θα βαθμολογειται. Θα εχει περισσοτερο εκπαιδευτικο χαρακτηρα διασκεδασης, προσπαθωντας να εμφυσησει στα παιδια τους τροπους με τους οποιους θα ειναι πιο ασφαλεις στο δρομο.



Ο υφυπουργος ανεφερε στην εκπομπη του Παρι Ποντικα οτι οι διαβουλευσεις του ΥΜΕΤ με το Υπουργειο Παιδειας, \”τρεχουν\” καιρο τωρα, ωστε να αποφασιστουν οι μηνιαιες ωρες που θα γινεται το μαθημα. Ειπε ακομα οτι εχει αποφασιστει να το κανουν οι μαθητες του Δημοτικου και του Γυμνασιου και πως θα βασιζεται στη διαδικτυακη πλατφορμα e-drive, με σκοπο να ειναι διαδραστικο, ευκολο, γρηγορο, ευχαριστο. Ειναι ενα πρωτο βημα


Ακουστε εδω το αποσπασμα απο την εκπομπη του Π.Π. στο Πρωτο Προγραμμα της ΕΡΤ:

[soundcloud url=\”https://api.soundcloud.com/tracks/348327135\” params=\”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true\” width=\”100%\” height=\”300\” iframe=\”true\” /]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!