Η νέα EQA είναι τώρα διαθέσιμη για παραγγελία

 


  EQA ειναι το ονομα του Bενιαμιν της οικογενειας αμιγως ηλεκτρικων αυτοκινητων του κοσμου της MercedesEQ. Τα διακριτικα EQ σημαινουν ευφυης ηλεκτρικη κινητικοτητα. Η MercedesBenz, με την επωνυμια προϊοντων και τεχνολογιων EQ, εχει δημιουργησει ενα ξεχωριστο brand, ενα οικοσυστημα ηλεκτρικης κινητικοτητας για προϊοντα, υπηρεσιες και νεες τεχνολογιες.

 

  Η νεα EQA 250 σηματοδοτει την αρχη ενος δικτυου παραγωγης που εξηλεκτριζεται. Εως το 2030, η MercedesBenz θα διαθετει συνολικα περισσοτερα απο 20 αμιγως ηλεκτρικα και 25 PlugIn Hybrid μοντελα.  

 

  H νεα MercedesBenz EQA, ως το πρωτο αμιγως ηλεκτρικο compact SUV, ερχεται να προστεθει στην επιτυχημενη οικογενεια compact αυτοκινητων ΜercedesBenz. Η πρωτοποριακη σχεδιαση και ο διαισθητικος χειρισμος ειναι τα δυο κυριοτερα χαρακτηριστικα της EQA. Με αυτο το αυτοκινητο, η μαρκα προσφερει για πρωτη φορα στο αγοραστικο κοινο μια εξολοκληρου ηλεκτρικη Mercedes στην compact κατηγορια με μεγαλη αυτονομια που διασφαλιζει τη χρηστικοτητα της στην καθημερινοτητα.

 

  Η παραγωγη της EQA στο εργοστασιο της MercedesBenz στο Rastatt της Γερμανιας ξεκινησε το 2020. Οπως με ολα τα μοντελα MercedesEQ που κυκλοφορουν ηδη στους δρομους του κοσμου, την EQC & την EQV, η EQA βγαινει απο την ιδια γραμμη παραγωγης  οχηματων με συμβατικα η υβριδικα συστηματα κινησης. Αυτο σημαινει, οτι και τα πεντε μοντελα που παραγονται στο εργοστασιο της MercedesBenz στο Rastatt εχουν ηλεκτρικες εκδοσεις: επιπλεον της αμιγως ηλεκτρικης EQA, στο εργοστασιο αυτο παραγονται επισης οι AClass, AClass Sedan, BClass και το compact SUV GLA με κινητηρες εσωτερικης καυσης καθως και σε plugin hybrid εκδοσεις.  

 

  Γι’ αυτον το λογο το εργοστασιο της MercedesBenz στο Rastatt παιζει πολυ σημαντικο ρολο στην πορεια της μαρκας προς τον στρατηγικο της στοχο για ουδετερο ανθρακικο αποτυπωμα και την παραγωγη ενεργειακα ουδετερου στολου αυτοκινητων της Mercedes Benz AG. Τα στελεχη των μπαταριων για την EQA παρεχονται απο την Accumotive, τη θυγατρικη της MercedesBenz στην πολη Kamenz της Γερμανιας. Το εργοστασιο μπαταριων στην Πολωνικη πολη  Jawor προετοιμαζεται και αυτο για την παραγωγη μπαταριων για τα compact ηλεκτρικα μοντελα της MercedesEQ.

 

  Η EQA θα κυκλοφορησει πρωτα ως EQA 250 (ηλεκτρικη καταναλωση σε μικτο κυκλο: 17,7 kWh/100 km, εκπομπες CO2 σε μικτο κυκλο: 0 g/km)  με 140 kW (190 hp) και αυτονομια κατα WLTP 426 χιλιομετρων, ενω αργοτερα θα κυκλοφορησει και σε τετρακινητη εκδοση. Η EQA 250 με κινηση στους μπροστινους τροχους ερχεται με πολλα καινοτομα συστηματα και εναν πολυ πλουσιο βασικο εξοπλισμο οσον αφορα στην ανεση, στην ασφαλεια, και στην λειτουργικοτητα. Ο πλουσιος βασικος εξοπλισμος της περιλαμβανει χαρακτηριστικα οπως οι προβολεις LED high Performance με συστημα Adaptive Highbeam Assist, τη λειτουργια EASYPACK για το χωρο φορτωσης με ηλεκτρικο συστημα ανοιγματος και κλεισιματος, ζαντες αλουμινιου 18 ιντσων, εσωτερικο ατμοσφαιρικο φωτισμο 64 χρωματων, καθισματα ανεσης με υποστηριξη μεσης 4 σημειων, καμερα οπισθοπορειας για αυξημενη ανεση και καλυτερη οπτικη στην οπισθεν και ενα σπορτιφ, δερματινο πολυλειτουργικο τιμονι. Επισης περιλαμβανει το προηγμενο συστημα infotainment MBUX (MercedesBenz User Experience) με δυνατοτητα εκμαθησης και 2 οθονες 7.25 ιντσων.

 

 

Ειδικη εκδοση Edition 1 με λεπτομερειες που ξεχωριζουν

 


  Για περιορισμενο χρονικο διαστημα λιγο μετα την εισοδο της EQA στην αγορα, θα διατιθεται η εκδοση Edition 1. Tο εξωτερικο αυτης της περιορισμενης, ειδικης εκδοσης συνδυαζει στοιχεια του πακετου εξοπλισμου Night με στοιχεια απο τη γραμμη AMG, ενω η ξεχωριστη σπορ εμφανιση της ολοκληρωνεται με ζαντες 20 ιντσων. Στο εσωτερικο, ξεχωριζουν το διακοσμητικο ταμπλο με φωτισμο στο φοντο και οι μπλε διακοσμητικες ραφες στα καθισματα και στις πορτες. Tα δερματινα καθισματα ειναι σε χρωμα “neva grey”, με διακριτικες ραφες στο χαρακτηριστικο χρωμα της Mercedes-EQ, Pure Blue.

 

 

Προσωπικες πινελιες: πακετα με δυνατοτητες εξατομικευσης που προσφερουν περισσοτερη ανεση, ασφαλεια και λειτουργικοτητα  

 


  Με την EQA, προσφερονται δυο εναλλακτικες γραμμες εξοπλισμου, η Electric Art και η AMG με οπτικο πακετο AMG στον εξωτερικο και εσωτερικο σχεδιασμο. Επισης προσφερονται τρια διαφορετικα πακετα εξοπλισμου, ωστε να διευκολυνθει ακομα περισσοτερο ο αγοραστης της στην επιλογη στοιχειων εξατομικευσης του αυτοκινητου του:

  • Το πακετο Advanced (περιλαμβανεται στην εκδοση Edition 1) προσθετει στοιχεια ανεσης και ασφαλειας επιπλεον των βασικων χαρακτηριστικων της EQA. Στο εσωτερικο, δυο οθονες 10.25 ιντσων συγχωνευονται για να δημιουργησουν μια ευρεια οθονη (Widescreen Cockpit). Ο οδηγος υποστηριζεται απο συστηματα υποβοηθησης οπως Blind Spot Assist, το πακετο καθρεπτων και το πακετο parking με καμερα οπισθοπορειας.
  • Το πακετο Premium επιπλεον των χαρακτηριστικων του πακετου Advanced προσθετει ασυρματη φορτιση και συνδεση μεσω Bluetooth, διζωνικο αυτοματο κλιματισμο Thermotronic, πακετο ανεσης Keyless Go, προηγμενο ηχοσυστημα advanced Sound System, MBUX – πλοηγηση με επαυξημενη πραγματικοτητα, θερμαινομενα καθισματα.
  • Το πακετο Premium Plus επιπλεον των χαρακτηριστικων του πακετου Premium προσθετει μια πανοραμικη οροφη, το ηχοσυστημα Burmester® surround, το πακετο παρκινγκ με καμερα 360° μοιρων και τα ηλεκτρικα ρυθμιζομενα καθισματα οδηγου/συνοδηγου με λειτουργια μνημης.

 

 

Φορτιση και παροχες στην Ελλαδα

 


 

  Η φορτιση της μπαταριας, χωρητικοτητας 66,5 kWh, μπορει να γινει εξωτερικα ειτε με εναλλασσομενο ρευμα (AC) ειτε με συνεχες ρευμα (DC).  Στην περιπτωση της φορτισης με εναλλασσομενο ρευμα και με τη συνδρομη του βασικου φορτιστη οχηματος των 11kW, ο χρονος φορτισης σε ενα wallbox η σταθμο φορτισης ειναι λιγο λιγοτερο απο 6 ωρες (10-100% SoC). Με το βασικο συστημα οχηματος φορτισης συνεχους ρευματος και σε σταθμο ταχειας φορτισης, η μπαταρια μπορει να επιτυχει μια γρηγορη φορτιση περιπου στα 30 λεπτα (10-80% SoC).     

 

  Η Mercedes-Benz Ελλας αναπτυσσει διαρκως υπηρεσιες και προϊοντα για την υποστηριξη των πελατων που επιλεγουν ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο Mercedes-ΕQ, smart-EQ η ενα plug-in hybrid μοντελο της Mercedes-Benz. Μεσω της στρατηγικης συνεργασιας με την Elpedison και του προνομιακου προγραμματος DriveGreen Welcome με πολλαπλα οφελη για τους πελατες, η Mercedes-Benz Ελλας προσφερει σημαντικη επιδοτηση για την αγορα ενος «εξυπνου» (intelligent) φορτιστη. Παραλληλα, καλυπτει τις αναγκες φορτισης της EQA στο σπιτι για εναν ολοκληρο χρονο, επιδοτωντας την ηλεκτρικη ενεργεια (εφοσον οι πελατες διαθετουν οικιακο μετρητη ρευματος & εχουν συναψει συμβαση προμηθειας ηλεκτρικης ενεργειας με την Elpedison).

 

  Τελος, οι πελατες που θα επιλεξουν την EQA, θα εχουν στη διαθεση τους μια δωροεπιταγη αξιας 150€ για φορτιση μεσω της υπηρεσιας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, εχουν προσβαση στο μεγαλυτερο δικτυο φορτισης του κοσμου σημερα, το οποιο περιλαμβανει αυτη τη στιγμη περισσοτερα απο 175.000 σημεια φορτισης AC και DC στην Ευρωπη, ενω στην Ελλαδα ειναι διαθεσιμα 71 σημεια φορτισης, 3 εκ των οποιων ειναι ταχυφορτιστες (DC) και με τον αριθμο τους να αυξανεται συνεχως. Με την εγγραφη τους στο Mercedes me Charge, οι πελατες επωφελουνται απο μια ενιαια & σταθερη τιμολογηση.

 

 

Η τιμη της νεας EQA στη χωρα μας

 


  Η νεα EQA ειναι διαθεσιμη και στην ελληνικη αγορα με προτεινομενη ανωτατη λιανικη τιμη προ φορων απο 39.992 €. Με το προγραμμα ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, η ΕQA θα προσφερεται στην Λιανικη Τιμη Μετα φορων €43.600.  

 

 

Βασικος εξοπλισμος της EQA για την Ελλαδα

 


 

  • Ζαντες αλουμινιου 18 ιντσων
  • Προβολεις LED High Performance
  • Επενδυση με συνθετικο δερμα / υφασμα
  • Πακετο ανεσης καθισματων με υποστηριξη μεσης 4 σημειων
  • MBUX multimedia συστημα με 2 οθονες 7.25 ιντσων
  • Ατμοσφαιρικος φωτισμος 64 χρωματων
  • Καμερα οπισθοπορειας
  • THERMATIC αυτοματος κλιματισμος
  • Αυτοματη λειτουργια πορτας χωρου αποσκευων
  • Ενεργο συστημα υποβοηθησης διατηρησης λωριδας
  • Ενεργη υποβοηθηση πεδησης
  • Πακετο φωτισμου και ορατοτητας
  • Ραγες οροφης αλουμινιου
  • Καλωδιο φορτισης 11kW για wallbox
  • Καλωδιο φορτισης για οικιακη πριζα (σουκο)

 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!