Η SEAT ξεκινά την κατασκευή εργαστηρίου μπαταριών στην Ισπανία


  Η SEAT συνεχιζει να κανει θετικα βηματα προς τη δεσμευση της για
εξηλεκτρισμο. Προσηλωμενη σε αυτον τον στοχο, η εταιρεια εχει ξεκινησει να εργαζεται για το
μελλοντικο Test Center Energy (TCE), το νεο εργοστασιο μπαταριων αυτοκινητων, το οποιο θα συστεγαζεται με το εργοστασιο της SEAT στο Martorell. Με επενδυση ανω των 7 εκατομμυριων ευρω, το νεο κεντρο θα αναπτυσσει και θα δοκιμαζει διαφορα ενεργειακα συστηματα για ηλεκτρικα και υβριδικα οχηματα. Με δυνατοτητα δοκιμων που μπορει να φτασει τα 1.3MW ταυτοχρονα, η εγκατασταση αυτη προβλεπεται να γινει ενα μοναδικο, πρωτοποριακο εργαστηριο ηλεκτρικων μπαταριων στην Ισπανια. Η κατασκευη του TCE περιλαμβανεται στο επενδυτικο πλανο των 5 δισεκατομμυριων ευρω που ανακοινωσε προσφατα η εταιρεια.


  Το μελλοντικο κτιριο, του οποιου η κατασκευη θα ολοκληρωθει τον Απριλιο του 2021, θα εχει
εκταση περιπου 1.500 τετραγωνικων μετρων και θα περιλαμβανει διαφορετικους χωρους δοκιμων για μοναδες κυψελων με τεχνολογια ιοντων λιθιου, μπαταριες μεσης και υψηλης τασης καθως και για διαφορετικους φορτιστες που χρησιμοποιουνται σε ολοκληρη τη γκαμα ηλεκτροκινητων οχηματων. Υπαρχουν επισης σχεδια για αρκετους κλιματικους θαλαμους που θα επιτρεπουν τη δοκιμη μπαταριων και μοναδων υπο ακραιες θερμικες συνθηκες, προσομοιωνοντας τα διαφορετικα περιβαλλοντα που μπορει να βρεθει ενα αυτοκινητο κατα τη διαρκεια του κυκλου ζωης του. Επισης θα διαθετει ενα υψηλης τεχνολογιας εργαστηριο ηλεκτρονικων για τη σχεδιαση και τη δημιουργια πρωτοτυπων και interfaces συστηματων δοκιμων.


  Επιπλεον, θα δημιουργηθει ενα εργαστηριο που θα σχεδιαστει και θα εξοπλιστει ειδικα για τη
διεξαγωγη δοκιμων σε ηλεκτροκινητα οχηματα, με δυνατοτητα ταυτοχρονης δοκιμης εως και εξι αυτοκινητων. Αυτος ο χωρος θα χρησιμοποιηθει για τη διεξαγωγη διαφορων δοκιμων που
σχετιζονται με την αποδοση του ενεργειακου συστηματος και τη λειτουργικη τους ασφαλεια. Για το σκοπο αυτο, συστηματα τεχνητης ορασης θα ενσωματωθουν στα οργανα.

  Συμφωνα με τον SEAT Vice-president for R&D Werner Tietz, «Ειμαστε πολυ ενθουσιασμενοι που ανακοινωνουμε την εναρξη αυτου του project. H SEAT εχει δεσμευτει για τον εξηλεκτρισμο της εταιρειας εδω και χρονια και η κατασκευη αυτου του μοναδικου νεου Test Centre Energy στην Ισπανια αποτελει ενα σταθερο βημα προς αυτην την κατευθυνση. Αυτο το νεο εργαστηριο μπαταριων θα μας επιτρεψει να αναπτυξουμε τα ενεργειακα συστηματα των μελλοντικων υβριδικων και ηλεκτρικων οχηματων, συμβαλλοντας ετσι στη δημιουργια βιωσιμης ηλεκτροκινητικοτητας».


Δεκα χρονια ερευνας για μπαταριες

 

  Το νεο TCE θα ενταχθει στο εργαστηριο μπαταριων χαμηλης, μεσαιας και υψηλης τασης που
κατασκευαστηκε απο την εταιρεια το 2010. Κατα την τελευταια δεκαετια, η SEAT εχει
πραγματοποιησει εθνικα και διεθνη ερευνητικα projects και εχει διεξαγει περισσοτερες απο
2.000 δοκιμες. Η εγκατασταση αυτη διαθετει δυο κλιματικους θαλαμους και ισχυ δοκιμης
200kW.
 

 

Εξηλεκτριζοντας την SEAT

 

  Η αυτοκινητοβιομηχανια βρισκεται επι του παροντος σε φαση μετασχηματισμου προς τον
εξηλεκτρισμο της εταιρειας και των μαρκων της. Η SEAT και η CUPRA προκειται να λανσαρουν πεντε νεα ηλεκτρικα και plug-in υβριδικα μοντελα το 2020 και το 2021. Η οικογενεια Leon θα διαθετει plug-in υβριδικα ηλεκτρικα μοντελα με την επωνυμια SEAT και CUPRA, κατασκευασμενα στο Martorell. Το SEAT Tarraco θα διαθετει εκδοση PHEV και το CUPRA Formentor, το πρωτο μοντελο που σχεδιαστηκε και αναπτυχθηκε για τη μαρκα CUPRA, θα διαθετει επισης στη γκαμα του plug-in υβριδικες ηλεκτρικες εκδοσεις που θα κατασκευαζονται στο Martorell. Επιπλεον, το CUPRA el-Born θα προστεθει στο SEAT Mii Electric ως το δευτερο ηλεκτρικο οχημα της εταιρειας. Το νεο Test Center Energy παρεχει στην εταιρεια δικο της εργαστηριο για τη δοκιμη των μπαταριων του μελλοντος. Η SEAT ειναι η μονη εταιρεια που σχεδιαζει, αναπτυσσει, κατασκευαζει και εμπορευεται αυτοκινητα στην Ισπανια. Μελος του Ομιλου Volkswagen, η πολυεθνικη εχει την εδρα της στο Martorell (Βαρκελωνη) και εμπορευεται οχηματα SEAT και CUPRA ενω η SEAT MÓ προωθει προϊοντα και λυσεις αστικης κινητικοτητας. Η SEAT εξαγει το 81% των οχηματων της και ειναι παρουσα σε περισσοτερες απο 75 χωρες. Το 2019, η SEAT πουλησε 574.100 αυτοκινητα, κατεγραψε κερδη μετα απο φορους υψους 346 εκατ. ευρω και κυκλο εργασιων ανω των 11 δισ. Ευρω. Η SEAT απασχολει πανω απο 15.000 επαγγελματιες και διαθετει τρια κεντρα παραγωγης – τη Βαρκελωνη, το El Prat de Llobregat και το Martorell, οπου παραγει τα Ibiza, Arona και Leon. Επιπλεον, η εταιρεια παραγει το Ateca στην Τσεχικη Δημοκρατια, το Tarraco στη Γερμανια, την Alhambra στην Πορτογαλια και το ηλεκτρικο Mii, το πρωτο 100% ηλεκτρικο αυτοκινητο της SEAT, στη Σλοβακια. Αυτα τα εργοστασια ενωνονται απο το SEAT: CODE, το κεντρο αναπτυξης λογισμικου με εδρα τη Βαρκελωνη. Η SEAT θα επενδυσει 5 δισεκατομμυρια ευρω εως το 2025 σε R&D projects για την αναπτυξη οχηματων, ειδικα για την ηλεκτροποιηση της γκαμας καθως και για εξοπλισμο και τις εγκαταστασεις. Η εταιρεια στοχευει να καταστησει το Martorell μοναδα μηδενικης αποτυπωσης ανθρακα εως το 2050.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!