Με κινητήρες απόδοσης ως 150 PS έρχεται η Skoda Fabia στην Ελλάδα

Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα


Μεχρι το τελος του ετους, με τιμες που θα ανακοινωθουν εκεινο το χρονικο διαστημα, ερχεται στην Ελλαδα η τεταρτη γενια της Skoda Fabia. το πολυαναμενομενο μικρο της τσεχικης μαρκας, θα διατιθεται στην Ελλαδα με τεσσερις κινητηρες βενζινης, απο 1.0 ως 1.5 λιτρα, αποδοσης απο 80 ως 150 PS, με 6αρι χειροκινητο κιβωτιο η 7αρι DSG. Θα διατιθεται δε και σε πιο σπορ εκδοση.

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Πολυαναμενομενο το “μικρο” της Skoda

Εικοσι δυο χρονια μετα το ντεμπουτο της και με περισσοτερες απο 4,5 εκατομμυρια πωλησεις στις προηγουμενες τρεις γενιες, το δημοφιλες compact μοντελο αλλαζει εκ βαθρων. Για πρωτη φορα βασισμενη στην αρθρωτη πλατφορμα MQB-A0 του Volkswagen Group και με εμφανως μεγαλυτερες διαστασεις, η νεα Skoda Fabia ειναι το πιο ευρυχωρο αυτοκινητο στην κατηγορια του, με ακομα καλυτερη ποιοτητα και προσφερομενη ανεση καθως και πληθωρα νεων συστηματων ασφαλειας και υποβοηθησης. Οι κλασικες αξιες της μαρκας, οπως η εξαιρετικη σχεση ποιοτητας/τιμης, η υψηλη λειτουργικοτητα και ευχρηστια και μια σειρα Simply Clever χαρακτηριστικων, καθιστουν τη νεα Fabia ενα απολυτα ολοκληρωμενο μοντελο στην κατηγορια της.

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Στο εσωτερικο δεν υπαρχουν εκπληξεις -πλην του ψηφιακου πινακα οργανων

Η νεα Skoda Fabia, με σχεδον το 80% του αμαξωματος της να αποτελειται απο χαλυβα υψηλης αντοχης, ειναι 11,1 εκατοστα μεγαλυτερη απο το προηγουμενο μοντελο. Με μηκος 4,11 μ., πλατος 1,78 μ. και μεταξονιο 2,56μ., προσφερει αφθονους χωρους στο εσωτερικο. Ο χωρος αποσκευων – o οποιος ηταν ηδη o μεγαλυτερος στην κατηγορια – απεκτησε επιπλεον 50 λιτρα, φτανοντας σε χωρητικοτητα τα 380 λιτρα ενω με τα πισω καθισματα αναδιπλωμενα, η χωρητικοτητα ανεβαινει στα 1.190 λιτρα.

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Η Fabia IV βγαινει απο τη γραμμη παραγωγης

Εξωτερικα, η νεα Fabia διαθετει δυναμικες γραμμες και σπορ αναλογιες, με τους εντονα σχεδιασμενους προβολεις LED (διαθεσιμοι και Full LED) να ξεχωριζουν στο μπροστινο μερος, ενω τεχνολογιας LED ειναι και τα εξισου εντυπωσιακα πισω φωτα. Εκλεπτυσμενες λεπτομερειες, οπως αεροδυναμικα βελτιστοποιημενες ζαντες και ενεργα ρυθμιζομενες περσιδες ψυξης στην εισοδο αερα του μπροστινου προφυλακτηρα, συμβαλλουν σε αεροδυναμικο συντελεστη (Cd) μολις 0,28, θετοντας ενα νεο ρεκορ στην κατηγορια των μικρων αυτοκινητων.

Ο εξοπλισμος

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Στη χωρα μας θα διατιθεται και σε πιο “σπορ” εκδοση

Για την τεταρτης γενιας Fabia, η οποια θα λανσαριστει στις εκδοσεις εξοπλισμου Active, Ambition και Style, ενω αργοτερα θα ακολουθησει μια πιο σπορ εκδοση με την ονομασια MONTE CARLO, οι σχεδιαστες εσωτερικου της Skoda προσαρμοσαν δημιουργικα το νεο design concept της μαρκας. Διαθεσιμος ψηφιακος πινακας οργανων (Virtual Cockpit) 10,25 ιντσων, ανεξαρτητη κεντρικη οθονη αφης, μεγαλοι κυκλικοι αεραγωγοι δεξια και αριστερα με επενδυση χρωμιου απο το επιπεδο Ambition, οπως και στις λαβες στις πορτες.

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Η αναγραφη του ονοματος του μοντελου στο περιβλημα του πινακα οργανων ειναι κατι καινουριο

Ενα ολοκαινουργιο χαρακτηριστικο ειναι η αναγραφη της Fabia και στις δυο πλευρες του περιβληματος του πινακα οργανων, ενδειξη σχεδιαστικης αυτοπεποιθησης. Ξεχωριζει το δερματινο διακτινο τιμονι συμφωνα με το τελευταιο στυλ της Skoda ενω ενα σπορ τιμονι τριων ακτινων διατιθεται εξτρα. Για πρωτη φορα σε Fabia διαθεσιμο διπλης ζωνης Climatronic.

Με 4 βενζινοκινητηρες στην Ελλαδα

Το μοντελο εξοπλιζεται με πεντε βενζινοκινητηρες απο την τρεχουσα γενια EVO του Volkswagen Group, 1.0 MPI η TSI η 1.5 TSI, με ισχυ απο 65 PS (48 kW) εως 110 kW (150 PS) – στην Ελλαδα θα ερθουν οι τεσσερις πιο ισχυροι, με σημειο εκκινησης αυτον των 80 PS (59 kW). Ολοι οι κινητηρες πληρουν τις προδιαγραφες εκπομπων Euro 6d, καποιοι διαθετουν τεχνολογια ενεργων κυλινδρων (ACT), ενω συνδυαζονται ειτε με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων 6-σχεσεων ειτε με αυτοματο DSG 7-σχεσεων που διαθετει και paddles στο τιμονι.

Ο εξαιρετικος βαθμος αποδοσης σε συνδυασμο με την κορυφαια αεροδυναμικη και το προαιρετικο ρεζερβουαρ καυσιμου 50 λιτρων, επιτρεπουν αυτονομια στο compact μοντελο μεγαλυτερη απο 900 χιλιομετρα, στον κυκλο WLTP.

Βλεπε επισης

svg%3E Η Mazda θελει το ηλεκτρικο της μοντελο να ειναι fun to drive
svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Η πανοραμικη οροφη ειναι ενα “must” για τη χωρα μας

Εκτος απο το στανταρ σασι, η νεα Fabia διατιθεται και με σπορ σασι με πιο σφιxτα ελατηρια, χαμηλωμενο κατα 15 χιλ. για πιο δυναμικα χαρακτηριστικα οδηγησης, ενω το ειδικο πακετο Rough-Road, μια επιπλεον επιλογη, με αποσταση απο το εδαφος αυξημενη κατα 15 χιλ., διαθετει ειδικα ρυθμισμενα ελατηρια και επιπλεον προστατευτικα για το κατω μερος του αμαξωματος.

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Η Fabia IV

Στα υπολοιπα τεχνικα χαρακτηριστικα για τη νεα Skoda Fabia, αξιζει να αναφερθουν η κορυφαια ασφαλεια (το μοντελο εξοπλιζεται με εως 9 αεροσακους ενω διαθετει τα πλεον συγχρονα συστηματα υποβοηθησης οδηγου) και οι πληρεις δυνατοτητες συνδεσιμοτητας (εγχρωμες οθονες αφης εως 9,2 ιντσες, με φωνητικο ελεγχο και αναγνωριση χειρονομιων, καθως και υπηρεσιες SKODA Connect).

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Η ευρυχωρια, παρα τις κομπακτ διαστασεις, ειναι χαρακτηριστικο του μοντελου

Πεντε νεες Simply Clever λειτουργιες κανουν το ντεμπουτο τους στη νεα Fabia, απο αφαιρουμενη θηκη για κυπελλα μεταξυ των μπροστινων καθισματων και κουτι στη σηραγγα μεταδοσης, αναμεσα στην κεντρικη κονσολα και τα πισω καθισματα που κλειδωνει στη θεση του, εως υποδοχες USB-C για φορτιση και ειδικα σχεδιασμενα αλεξηλια, με τον συνολικο αριθμο των Simply Clever λυσεων να φτανει τις 43!

svg%3E Με κινητηρες αποδοσης ως 150 PS ερχεται η Skoda Fabia στην Ελλαδα
Το εσωτερικο της νεας Fabia

Η νεα Skoda Fabia αναμενεται στην Ελλαδα προς το τελος του ετους, με τις προτεινομενες τιμες λιανικης να ανακοινωνονται απο την Kosmocar-SKODA λιγο πριν το λανσαρισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!