Ο… τυφώνας Ford Mustang εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και ξεπουλάει!

Η Ford Mustang κατεκτησε την κορυφη των πωλησεων. Συμφωνα με τα στοιχεια πωλησεων της HIS Markit, οι πωλησεις το 2016 ξεπερασαν τις 15.000 κατατασσοντας το εντυπωσιακο pony car Νο1 στην κατηγορια των σπορ αυτοκινητων σε πολλες χωρες, αναμεσα στις οποιες και η Ελλαδα!

Η Ford Mustang ειναι best-seller στις ΗΠΑ στην κατηγορια σπορ αυτοκινητων τα τελευταια 50 χρονια, και τωρα, χαρη στην αυξανομενη δημοτικοτητα της στην Ευρωπη και αλλες περιοχες, το θρυλικο pony car γινεται το δημοφιλεστερο του ειδους σε ολο τον κοσμο. Αυτο προκυπτει απο  τα στοιχεια ταξινομησεων νεων αυτοκινητων της IHS Markit στη σπορ κατηγορια.


Η Mustang αυξησε τη διαφορα της στην κορυφη του πινακα πωλησεων το 2016 ως παγκοσμιο best-seller στη σπορ κατηγορια, με πανω απο 150.000 πωλησεις, συμφωνα με τα στοιχεια ταξινομησεων νεων οχηματων της IHS Markit. Οι συνολικες παγκοσμιες πωλησεις αυξηθηκαν κατα 6% συγκριτικα με το 2015, στο οποιο συνετελεσαν οι αγορες εκτος Αμερικης σε ποσοστο 101%, με πωλησεις σχεδον 45.000 Mustang εκτος ΗΠΑ.

Την πρωτη πληρη χρονια πωλησεων, οι πελατες παρηγγειλαν 15.335 Mustang στην Ευρωπη. * Η Mustang ηρθε πρωτη σε πωλησεις στην κατηγορια της σε αγορες οπως Γαλλια, Σουηδια, Πολωνια, Τσεχια, Ουγγαρια, Ρουμανια, Φινλανδια και Ελλαδα.


«Απο τον Αρκτικο Κυκλο μεχρι τη Μεσογειο, η Ford Mustang εχει κυριαρχησει στους πινακες πωλησεων νεων αυτοκινητων σε ολη την Ευρωπη\” δηλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρωπης. «Οι Ευρωπαιοι πελατες εξακολουθουν να παιζουν σημαντικο ρολο στην παγκοσμια επιτυχια της Mustang. Η δημοτικοτητα του θρυλικου σπορ αυτοκινητου σε οδηγους ολων των ηλικιων και ικανοτητων συνεχιζεται με αμειωτη ενταση – πουλησαμε 3.600 Mustang στην περιοχη το πρωτο τριμηνο του 2017.»


Η ανοδος της Mustang στην κορυφη των παγκοσμιων πωλησεων σπορ αυτοκινητων το 2016 οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στη συνεχιζομενη εξαπλωση της σε αγορες που συνεβαλαν με μεγαλα μεριδια οπως η Γερμανια και η Κινα. Αξιοσημειωτη ειναι ομως και η συμβολη μικροτερων περιοχων στις οποιες λανσαριστηκε, οπως Νεα Καληδονια, Γιβραλταρ και Μποναιρ.


Απο το 2015 που κυκλοφορησε στην Κινα, η Mustang εγινε το απολυτο σπορ best-seller στην παγκοσμιως μεγαλυτερη αγορα αυτοκινητου. Οι πωλησεις Mustang το 2016 αυξηθηκαν κατα 74% σε σχεση με το 2015, συμφωνα με τα στοιχεια ταξινομησεων νεων οχηματων της IHS Markit.


Η Mustang – με περισσοτερα απο 8,4 εκατομμυρια likes – ειναι το πιο αγαπητο αυτοκινητο στο Facebook, και διατιθεται τωρα σε 140 χωρες σε ολες τις ηπειρους πλην της Ανταρκτικης. Η Ford Mustang στην Ευρωπη διατιθεται με τους κινητηρες 5.0L V8 με αποδοση 421PS η 2.3L EcoBoost με αποδοση 317PS, και εξαταχυτο μηχανικο η αυτοματο κιβωτιο.


Η Ford προσφατα λανσαρισε δυο νεες ειδικες εκδοσεις Ford Mustang  με μοναδικο στυλ και  premium εξοπλισμο για τους Ευρωπαιους πελατες. 

Η Ford Mustang Black Shadow Edition προσφερεται με κινητηρα V8 5.0-L, εξαταχυτο μηχανικο η αυτοματο κιβωτιο, και σε τεσσερις χρωματικες επιλογες – Platinum White, Triple Yellow, Race Red και Grabber Blue. Μοναδικο στιλιστικο στοιχειο ειναι ενα μαυρο εμβλημα Pony για τη μασκα GT, αποκλειστικες μαυρες ζαντες αλουμινιου 19 ιντσων σε σχεδιο Υ, εντυπωσιακες μαυρες λωριδες κατα μηκος των εξοχων του καπο και μεταξυ των θολων των τροχων, αλλα και μαυρα λογοτυπα 5.0 στα εμπρος φτερα.


Η Ford Mustang Blue Edition συνεχιζει την παραδοση των κλασικων Mustang που ηταν βαμμενες στις συναρπαστικες αποχρωσεις “Grabber”, προσφεροντας μια εντυπωσιακη Grabber Blue που αναδεικνυεται απο το μαυρο καπο, τις λωριδες οροφης, και μαυρες, πολυακτινες ζαντες αλουμινιου 19-ιντσων. Η γκαμα κινητηρων περιλαμβανει τον 5.0L V8 και τον 2.3L EcoBoost, με μηχανικο η αυτοματο κιβωτιο.

*Οι 20 κυριες Ευρωπαϊκες αγορες ειναι: Αυστρια, Βελγιο, Βρετανια, Τσεχια, Δανια, Φινλανδια, Γαλλια, Γερμανια, Ελλαδα, Ουγγαρια, Ιρλανδια, Ιταλια, Ολλανδια, Νορβηγια, Πολωνια, Πορτογαλια, Ισπανια, Ρουμανια, Σουηδια και Ελβετια.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!