Συνεχίζουν το σερί 5 αστέρων τα Volvo S60 και V60

Τα νεα Volvo S60 και V60 κατεκτησαν την κορυφαια αξιολογηση με πεντε αστερια στις δοκιμες ασφαλειας του EuroNCAP, συνεχιζοντας το σερι των αριστων αποτελεσματων για την γκαμα της Volvo.


Τα αποτελεσματα επισφραγιζουν τη φημη της Volvo στον τομεα της ασφαλειας. Καθε νεο μοντελο της σουηδικης εταιρειας κατακτα μια θεση αναμεσα στα ασφαλεστερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στους δρομους. Απο το V40 εως το μεγαλο SUV XC90, ολα τα μοντελα που διαθετει σημερα στην γκαμα της η Volvo προσφερουν τεχνολογια ασφαλειας βραβευμενη με πεντε αστερια.


Ο κυκλος δοκιμων του EuroNCAP για το 2018 ειναι πιο απαιτητικος απο ποτε, με νεες και πιο δυσκολες δοκιμασιες οσον αφορα τις τεχνολογιες ασφαλειας, οπως η ανιχνευση ποδηλατη με αυτοματο φρεναρισμα και τα συστηματα διατηρησης λωριδας. Τα S60 και V60 ειναι αναμεσα στα ασφαλεστερα αυτοκινητα που δοκιμαστηκαν υπο το νεο καθεστως.



«Τα αποτελεσματα αποδεικνυουν οτι η Volvo ηγειται σταθερα στον τομεα της ασφαλειας, ξεπερνωντας συνεχως τα ορια στην εξελιξη νεων τεχνολογιων», δηλωσε η Μαλιν Εκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλης του Volvo Cars Safety Centre. «Ανεξαρτητα απο το ποιο Volvo επιλεγετε, μπορειτε να ειστε σιγουροι οτι εσεις και τα αγαπημενα σας προσωπα θα ταξιδευετε σε ενα απο τα ασφαλεστερα αυτοκινητα της αγορας».

Τα S60 και V60 μοιραζονται την πλατφορμα SPA (Scalable Product Architecture) της Volvo και τις ιδιες τεχνολογιες ασφαλειας με το XC60 – το ασφαλεστερο αυτοκινητο στις δοκιμες του EuroNCAP το 2017 – και τα κορυφαια μοντελα της Σειρας 90.

Η ομπρελα των προηγμενων συστηματων ασφαλειας που διαθετουν ολα τα Volvo εχει στον πυρηνα της το πρωτοποριακο συστημα City Safety. Στα S60 και V60, το City Safety εμπλουτιζεται με τη λειτουργια αυτοματου φρεναρισματος σε περιπτωση επικειμενης μετωπικης συγκρουσης με οχημα που ερχεται απο την αντιθετη κατευθυνση. Η λειτουργια αυτη αποτελει παγκοσμια πρωτια. Το City Safety παραμενει το μονο συστημα ασφαλειας στην αγορα που μπορει να αναγνωρισει πεζους, δικυκλιστες και μεγαλα ζωα, μερα και νυχτα.

Το νεο V60 παρουσιαστηκε νωριτερα το 2018, ως συνεχιστης της εξαιρετικης παραδοσης της Volvo στα οικογενειακα βαγκον που καλυπτουν τις πολυπλευρες αναγκες και την πραγματικοτητα της συγχρονης οικογενειακης ζωης.

Το καλοκαιρι που περασε, η Volvo παρουσιασε το νεο S60. Το S60 ειναι το πρωτο Volvo που κατασκευαζεται στις Ηνωμενες Πολιτειες, στην πρωτη μοναδα παραγωγης της εταιρειας στην Αμερικη, εξω απο το Charleston, στη Νοτια Καρολινα. Το νεο S60 θα ειναι διαθεσιμο στην ευρωπαϊκη αγορα το 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!