Όλη η δράση από το Rally Dakar : Τρομακτικό ατύχημα για Carlos Sainz, ο Ivan Jakes χτυπήθηκε από κεραυνό!


O πρωταθλητης Toby Price εσπασε το ποδι του, οι Al-Attiyah και Carlos Sainz εγκατελειψαν.

Το Dakar Rally δεν καταλαβαινει απο ονοματα – πραγμα που επιβεβαιωθηκε με την εγκαταλειψη τριων αγωνιζομενων που εχουν κερδισει στο παρελθον τον αγωνα!

Ο πρωτος που εγκατελειψε ηταν ο Nasser Al-Attiyah που τεθηκε εκτος μαχης μετα απο μηχανικη αστοχια στο τελος του stage 3. Μετα απο ελεγχο στο αυτοκινητο του, κριθηκε αδυνατο να βρεθει στην εκκινηση του stage 4.


Ο δευτερος που «επεσε» ηταν ο Toby Price. O αναβατης της KTM που περυσι εγινε ο πρωτος Αυστραλος που πανηγυρισε στο Dakar, ειχε την πρωτοπορια αλλα πλησιαζοντας στον τερματισμο του stage 4 ειχε μια πολυ ασχημη πτωση, με αποτελεσμα να σπασει το μηριαιο οστο στο αριστερο του ποδι.


Ο teammate του, Matthias Walkner, που ειχε μια αντιστοιχα ασχημη πτωση το 2016, σταματησε ωστε να βεβαιωθει πως ο Price ηταν ασφαλης. Συντομα ο Αυστραλος μεταφερθηκε με ελικοπτερο στο νοσοκομειο και ο Walkner συνεχισε, κατακτωντας δικαιως τη νικη στην ειδικη.


Η τριτη σημαντικη εγκαταλειψη ηταν αυτη του Carlos Sainz και επιβεβαιωθηκε αργα το βραδυ, οταν οι μηχανικοι της Peugeot εκαναν εκτιμηση της ζημιας που ειχε υποστει το 3008DKR.


Δες πως ο Price ειχε ανακαμψει απο εναν πολυ σοβαρο τραυματισμο στο video που ακολουθει.

\”Σταματησα διπλα του μεχρι που η ιατρικη ομαδα μου ειπε πως δεν θα μπορουσε να συνεχισει. Η υγεια ειναι το σημαντικοτερο πραγμα και ελπιζω να αναρρωσει γρηγορα\”, ειπε ο Walkner, προσθετοντας: \”Εκκινησα 11ος, ηταν λοιπον πιο ευκολο για εμενα καθως εβλεπα τα σημαδια απο τα περασματα των αλλων. Ενιωθα καλα πανω στη μοτοσυκλετα αν και δεν περιμενα πως ο χρονος μου θα ηταν αρκετος για να βρεθω στην κορυφη της καταταξης.\”

Ηξερες οτι: Η εγκαταλειψη του Price σημαινει πως θα εχουμε νεο πρωταθλητη φετος!


Αυτοκινητα: Εσπασε το ροδι ο Despres αλλα ηταν δυσκολη μερα για την Peugeot

Μετα απο μια πολυ δυσκολη ημερα, στο στρατοπεδο της Peugeot επικρατει χαρμολυπη. Δεν ηταν βλεπετε μονο τα κακα μαντατα για τον Sainz. H αλλη πλευρα του νομισματος αφορουσε την επιτευξη του καλυτερο χρονου στo stage 4 απο τον Cyril Despres. Ο πεντε φορες νικητης του Dakar στην κατηγορια των μοτοσυκλετων, εσπασε το ροδι και στους τεσσερις! Μαλιστα η Peugeot εχει εως τωρα κανει φετος το 3 στα 4!


Τα ασχημα νεα απο την πλευρα του Sainz, που αναποδογυρισε το 3008 DKR, ειναι πως ο δυο φορες παγκοσμιος πρωταθλητης ραλι και μια φορα νικητης στο Dakar, τεθηκε οριστικα εκτος μαχης.

    Η ημερα ξεκινησε με μικρους αμμολοφους σε μεγαλο υψομετρο. Δεν ηταν ευκολο να μη κολλησεις    Cyril Despres


\”Ειναι φανταστικο που κερδισα ειδικη, μολις στο τριτο μου Dakar με αυτοκινητο. Ηταν μια μεγαλη ημερα, μια δυσκολη ημερα\”, ειπε ο Despres. \”Η stage ξεκινησε με μικρους αμμολοφους σε μεγαλο υψομετρο, οπου το αυτοκινητο ειχε μειωμενη αποδοση ισχυος κατα 20, 30 ισως και 40%. Δεν ηταν ευκολο να μη κολλησεις. Στην αρχη ειχα την πρωτοπορια αλλα στο εκτο χιλιομετρο με προσπερασε ο Carlos. Τον ακολουθουσα ολη μερα, οταν δυστυχως εκανε λαθος σε ενα κομματι με συνεχεις αλλαγες κατευθυνσης και αναποδογυρισε το αυτοκινητο\”.

Οι Stephane Peterhansel και Sebastien Loeb ειχαν και αυτοι προβληματα, ομως παρεμειναν στη μαχη, οπως και οι Nani Roma και Mikko Hirvonen.


Στο video που ακολουθει ο Despres μιλαει για το Dakar και τα μυστικα του στους 2 και τους 4 τροχους.



Κανε περα να περασω: Peugeot v Quad

sorry #bro 😎this is @dakarrally #dakar #dakarrally #dakar2017 #ridehard #speedway #offroad #moto #motolife #atxΔειτε τη στιγμη που ο Stephane Peterhansel… ανοιγει δρομο με το Peugeot DKR 2008, καθηλωνοντας τον Diego Licio απο την Ουρουγουαη.


To Social Post της ημερας


Respect στον Ivan Jakes, τον Σλοβακο αναβατη που εδωσε νεο ορισμο στο παθος του Dakar. Οι διοργανωτες επιβεβαιωσαν πως στο stage 3 χτυπηθηκε απο κεραυνο αλλα καταφερε να κρατηθει ορθιος και να φτασει στον τερματισμο στη 15η θεση!

Τι ακολουθει

Stage 5: Τουπιζα προς Ορουρο

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUAD/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Χρονομετρημενη διαδρομη: 447 km
Συνολικη διαδρομη: 692 km

ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημενη διαδρομη: 438 km
Συνολικη διαδρομη: 683 km
Αυτη η ειδικη διαδρομη ειναι σημαντικη και πολυαναμενομενη, καθως εχει λιγο απ’ ολα. Οχι μονο ενα αλλα δυο κομματια με αμμολοφους, κομματια ενος παζλ που απλωνεται σε μια τεραστια εκταση σε μεγαλο υψομετρο.


Δες ολη την δραση απο το Redbull TV .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!