Γιατί η Nissan έβαψε… πλατινένια τα crossover μοντέλα της

 Δεν ειναι δα και κατι καινουριο, εαν σας πουμε οτι τα crossover οχηματα της Nissan που βγαινουν απο τα εργοστασια της, πουλανε σαν… ζεστο ψωμακι. Ουτε αν σας πουμε οτι το εργοστασιο της στο Sunderland της Μεγαλης Βρετανιας (εκει που κατασκευαζεται, μεταξυ αλλων, το δημοφιλες Qashqai, τη νεοτερη γενια του οποιου αναμενουμε τις επομενες ημερες) \”αναγκαστηκε\” να προσθεσει νεα γραμμη παραγωγης, αφου επι 23 ωρες καθε 24ωρο, καθε λεπτο παραγεται ενα crossover, αλλα δεν… φτανει να καλυψει τη ζητηση! 


Προς επιρρωση τουτου, ερχεται το \”αγγιγμα\” ενος σημαντικου οροσημου για την ιαπωνικη μαρκα. Πριν απο μερικες μερες, η Nissan στην Μεγαλη Βρετανια πωλησε το εκατομμυριοστο crossover της στο Ηνωμενο Βασιλειο. Ειναι η  πρωτη μαρκα αυτοκινητων που πετυχαινει αυτο το σημαντικο οροσημο. Για την ιδιαιτερη αυτη περισταση, η Nissan “εντυσε” με πλατινενιο χρωμα τα πεντε μοντελα που συνεβαλαν  στην επιτευξη αυτου του αποτελεσματος,  ως μια παραλλαγη του τροπου βραβευσης με τον πλατινενιο δισκο,  που παραδοσιακα αποδιδεται σε μουσικους καλλιτεχνες που επιτυγχανουν ενα εκατομμυριο πωλησεις του αλμπουμ η του single τους.


Που οφειλεται ομως αυτη η επιτυχια; Οι ιθυνοντες της μαρκας λενε πως \”φταινε\” οι σωρευτικες  πωλησεις και των δυο γενεων των Qashqai, Juke, αλλα και της τρεχουσας γενιας του  X-Trail.  Απο το 2007 που το Nissan Qashqai δημιουργησε την κατηγορια crossover και αντιστοιχα το Juke αυτη των  compact crossovers το 2010, η Nissan ηγειται των πωλησεων στο Ηνωμενο Βασιλειο. 


\”Ενθουσιασμενος\” που η μαρκα εφτασε αυτο το πρωτοφανες οροσημο πωλησεων δηλωνει ο Διευθυνων Συμβουλος της Nissan Motor (GB) Ltd., Andrew Humberstone, τονιζοντας οτι \”θελουμε να εκφρασουμε ειλικρινα την ευγνωμοσυνη μας προς τους πελατες μας για την εμπιστοσυνη και την πιστη τους,  στην ποιοτητα των οχηματων της Nissan. Με απλα λογια, εαν σκεφτεστε να αγορασετε ενα crossover δεν θα βρειτε αλλη μαρκα που να εχει ακομη τοσους ευχαριστημενους πελατες οπως η Nissan. Ειμαστε οι ηγετες της αγορας σε αυτη την κατηγορια επειδη βαζουμε τους πελατες μας πανω απο ολα, τοσο στο σχεδιασμο και τη μηχανικη των οχηματων μας, οσο και στην εμπειρια αγορας και ιδιοκτησιας\”.


Απο το ενα εκατομμυριο crossovers της Nissan που πωληθηκαν στο Ηνωμενο Βασιλειο, το 93% κατασκευαστηκε  στο εργοστασιο της αυτοκινητοβιομηχανιας στο Sunderland, στη Βορειοανατολικη Αγγλια. Το  Sunderland κατασκευαζει  crossovers για τη Nissan απο το Δεκεμβριο του 2006, οταν η πρωτη γενια του Qashqai βγηκε απο την γραμμη παραγωγης. Η παραγωγη του Juke ξεκινησε το 2010, με τις δευτερες γενιες του Qashqai και του Juke, να ακολουθουν  το 2014 και το 2019 αντιστοιχα. Η τρεχουσα γενια του  X-Trail παραγεται στο εργοστασιο της Nissan στο Kyushu της  Ιαπωνιας  απο το 2014 και αντιπροσωπευει το 7% των πωλησεων ενος εκατομμυριου στο Ηνωμενο Βασιλειο.


Και οι δυο γενιες των Qashqai και Juke σχεδιαστηκαν και κατασκευαστηκαν στο Ηνωμενο Βασιλειο. Το Qashqai ειναι το  οχημα με τον περισσοτερο ογκο παραγωγης στο Ηνωμενο Βασιλειο,  με πανω απο τρια εκατομμυρια αυτοκινητα να εχουν κατασκευαστει  στο Sunderland.

Παραλληλα, το εργοστασιο της Nissan στο Sunderland ειναι το μεγαλυτερο εργοστασιο αυτοκινητων στην ιστορια του Ηνωμενου Βασιλειου, με ενα στα τρια βρετανικα αυτοκινητα να εξερχονται απο τις γραμμες παραγωγης του, καθιστωντας την Nissan τον μεγαλυτερο κατασκευαστη αυτοκινητων στο Ηνωμενο Βασιλειο.


Τα crossovers αποτελουν σημαντικο κομματι της Nissan και θα συνεχισουν να διαδραματιζουν σημαντικο ρολο στην γκαμα των μοντελων της, στο  πλαισιο του επιχειρηματικου σχεδιου Nissan NEXT. 


Στην Ελλαδα, το Qashqai  καταρριπτει το ενα ρεκορ πωλησεων μετα το αλλο, κατακτωντας και το 2020 την πρωτη θεση στις πωλησεις της κατηγοριας C-SUV. Παραλληλα, η Νικ. Ι. Θεοχαρακης Α.Ε.  συμπληρωνει φετος 60 χρονια επιτυχημενης συνεργασιας με την Nissan International S.A., εχοντας καταγραψει σχεδον  640.000 πωλησεις νεων αυτοκινητων στο ενεργητικο της. Με ενα αρτιο δικτυο εξουσιοδοτημενων εμπορων – συνεργατων σε ολη την Ελλαδα, με μια δυναμικη επικοινωνια και εμπορικη πολιτικη που εφαρμοζει, οπως και με το υψηλο επιπεδο εξυπηρετησης πριν αλλα και μετα την πωληση, η Νικ. Ι. Θεοχαρακης Α.Ε, εχει επιτυχει μια εξαιρετικα μεγαλη αναγνωρισιμοτητα της Nissan, στις συνειδησεις των ελληνων καταναλωτων. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!