Η Mercedes-Benz μόλις κατασκεύασε το 50-εκατομμμυριοστό αυτοκίνητό της!

 Το \”αστερι της Φρανκφουρτης\” παντα ελαμπε ψηλα, ομως, αυτες τις μερες… λαμπει πιο δυνατα. Ισως επειδη γιορταζει ενα σημαντικο οροσημο. Η πρωτη νεα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευαστηκε στο Factory 56 της εταιρειας, στο Sindelfingen της Γερμανιας, ειναι ταυτοχρονα και το 50-εκατομμυριοστο επιβατικο αυτοκινητο της Mercedes-Benz που βγηκε απο τη γραμμη παραγωγης του δικτυου εργοστασιων της παγκοσμιως. 


Φυσικα, στη γερμανικη μαρκα δεν μπορουν παρα να… λαμπουν απο τη χαρα τους. “Το ονομα Mercedes-Benz ηταν παντα συνωνυμο της πολυτελειας, γι’ αυτο ειμαι πολυ υπερηφανος για αυτην την ξεχωριστη επετειο που αφορα στην παραγωγη: πενηντα εκατομμυρια οχηματα κατασκευασμενα στα εργοστασια μας σε ολον τον κοσμο! Αυτο αποτελει ενα πραγματικο οροσημο στην ιστορια της μαρκας και ενα εξαιρετικο επιτευγμα της ομαδας. Θα ηθελα να ευχαριστησω τους συναδελφους στα εργοστασια μας παγκοσμιως για την εξαιρετικη δουλεια και την αφοσιωση τους στη μαρκα. Με την τεχνογνωσια και το παθος τους στην παραγωγη των «αστεριων», κανουν τις επιθυμιες των πελατων μας σε ολο τον κοσμο να γινονται πραγματικοτητα καθημερινα\”  λεει το Μελος του Διοικητικου Συμβουλιου της Mercedes-Benz AG, Υπευθυνος για την παραγωγη και την εφοδιαστικη αλυσιδα, Jörg Burzer, .  


Συνολικα 50 εκατομμυρια οχηματα της Mercedes-Benz και της smart εχουν παραχθει τα τελευταια 75 χρονια  με την υψηλοτερη ακριβεια και τη γνωστη σε ολους κορυφαια ποιοτητα. Αυτο οφειλεται στο παγκοσμιο δικτυο παραγωγης της μαρκας που αποτελειται απο εργοστασια αυτοκινητων που βρισκονται σε ολο τον κοσμο και το καθιστουν ευελικτο, ψηφιακο, αποδοτικο και βιωσιμο.


Χαρη στο ψηφιακο οικοσυστημα ΜΟ360, καθε ενα απο αυτα τα εργοστασια ειναι δικτυωμενο με καποιο αλλο. Η στενη αυτη συνεργασια υποστηριζεται ψηφιακα και ειναι αποφασιστικης σημασιας για τη λειτουργια τους, εξαιτιας της επικοινωνιας αναμεσα στους υπαλληλους. Επιπλεον, με δομες και διαδικασιες που παρεχουν τη μεγιστη ευελιξια, το παγκοσμιο δικτυο παραγωγης ειναι ιδανικα οργανωμενο. Η δυνατοτητα να δινεται «ανασα», με τη μεταφορα της παραγωγικης ικανοτητας μεταξυ των εργοστασιων, συμφωνα με τις απαιτησεις της αγορας, αποτελει καθοριστικο πλεονεκτημα. Εκτος αυτου, οχηματα με διαφορετικους τυπους κινησης βγαινουν απο την ιδια γραμμη παραγωγης, ενω οι μεθοδοι παραγωγης και οι διαδικασιες εξελισσονται και ψηφιοποιουνται διαρκως. Ως αποτελεσμα, επιτυγχανονται συνεργειες, χαμηλοτερο κοστος και παραλληλα ενισχυεται μεταξυ αλλων η αποδοτικοτητα και η παραγωγικοτητα εντος του δικτυου παραγωγης.


Ακολουθωντας την ταση των καιρων, που θελει να αυτοκινητα μας να παραγουν τους χαμηλοτερους δυνατους ρυπους, αυτο το διαστημα, το παγκοσμιο δικτυο παραγωγης επικεντρωνεται στην ηλεκτροκινηση. Μεχρι το 2022, συνολικα εξι νεα μοντελα EQ (ειναι η ονομασια της σειρας των αμιγως ηλεκτρικων μοντελων της Mercedes-Benz) θα βγαινουν απο τις τρεχουσες γραμμες παραγωγης, με αποτελεσμα το υπαρχον παγκοσμιο δικτυο της Mercedes-Benz να συμβαλλει αποφασιστικα στους φιλοδοξους στοχους αειφοριας που εχει θεσει η εταιρεια. Οι μπαταριες για τα ηλεκτρικα οχηματα Mercedes-EQ παρεχονται απο ενα παγκοσμιο δικτυο παραγωγης μπαταριων με εγκαταστασεις σε τρεις ηπειρους. Η τοπικη παραγωγη μπαταριων αποτελει βασικο παραγοντα επιτυχιας για την ηλεκτρικη «επιθεση» της Mercedes-Benz. Επιπλεον, απο το 2022 η παραγωγη σε ολα τα εργοστασια της Mercedes-Benz AG παγκοσμιως θα εχει ουδετερο ανθρακικο αποτυπωμα.


Η νεα Mercedes Maybach S-Class


Το 50-εκατομμυριοστο οχημα ειναι το πρωτο νεο Mercedes Maybach S-Class που βγαινει απο τη γραμμη παραγωγης του εργοστασιου της Mercedes-Benz στο Sindelfingen της Γερμανιας. Τοσο αυτη η πολυτελης λιμουζινα, οσο και η S-Class Sedan (μαζι με την εκδοση Long), οπως και η EQS, η παραγωγη της οποιας θα αρχισει συντομα, παραγονται στο Factory 56. Αυτο το εργοστασιο υψηλης τεχνολογιας ανοιξε τον Σεπτεμβριο του 2020 στις εγκαταστασεις του Sindelfingen και αποτελει το πιο συγχρονο εργοστασιο παραγωγης αυτοκινητων της Mercedes-Benz.  

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!